Erik

Erik Krog, februar 2012. (cloudberryfoto.com)

Oprindelig er jeg født i Brønshøj ved København – og opvokset i Skovlunde, men har levet det meste af mit liv i det midtjyske. Vi flyttede her til Tejn, fra Hovedgård i det Østjyske, i 2004. Dvs. Birthe flyttede som den første til øen i slutningen af 2003, da vi lige havde et hus i Hovedgård, der skulle sælges først.

De sidste 11 år af mit arbejdsliv, var som Miljø- og kvalitetschef i en større grafisk koncern, som bl.a. havde til huse i Odder.

Inden da, havde jeg en fortid som selvstændig bogtrykker i Hovedgård. Min baggrund er typografisk trykker, samt en uddannelse som litograf. Efterfølgende en hel del kurser indenfor miljø- og kvalitetsstyring, som endte op i en eksamen som Auditor inden for samme område.

Inden jeg blev gift med Birthe i 1971, havde jeg været over 4 år på Færøerne – samt et lille års tid i Australien.
I Australien arbejdede jeg inden for det grafiske fag i Sydney, hvorefter jeg tog turen til Tasmanien sammen med min meget gode kammerat, Erik Rudolf. På Tassie arbejdede vi på et kraftværk, Cluny Power Station, nær Wayatinah,hvor vi boede i en arbejdslejr, der var oprettet med formålet til at bygge en del kraftværker langs floden Derwent River, godt 100 km nordøst fra Hobart. For et par år siden, var jeg atter tilbage på Tassie, og det var en helt utrolig oplevelse at gense de gamle steder.
I Queenstown, havde byens museum lavet en udstilling, med arbejderhytter, af den arbejdslejr jeg i sin tid var beboer af, for at fortælle eftertidens måbende befolkning, at det var de vilkår man kunne tilbyde de nye emigranter i 60’erne. Både Erik Rudolf og jeg, var lidt stolt over, at være havnet på et museum – for det var vor tid der blev udstillet. Samtidig fortalte det os også, at vi ikke var helt unge længere.

Anzac day er en helt unik oplevelse

En af de store øjeblikke jeg oplevede i Hobart, sidst jeg var i Tassie, var Anzac day, men det vil jeg fortælle meget mere om på siden om “Australien”. Da jeg også har en fortid som kaptajn i Hjemmeværnet, vidste Erik Rudolf, at Anzac day ville være en stor oplevelse for mig.

Ligeledes, inden jeg blev gift, boede jeg på Færøerne, hvor jeg arbejde som trykker og faktor på, dengang, Færøernes største forlag i Thorshavn. Også dette vil jeg fortælle meget mere om på siden om “Færøerne”.

Og så er der cyklingen. Jeg kørte mit første cykelløb for Lyngby Cycle Club i 1960. I dag er jeg medlem af Lyngby Cycle Clubs Venner, så jeg har stadig et nært forhold til klubben og nogle af mine gamle klubkammerater.

Jeg kørte mit første cykelløb her på Bornholm i 1961 – på en cindersbane ved Rønne.
Også dette vil jeg fortælle noget om på siden om Cykling.


Jeg har altid beundret billeder, der kan fortælle en hel masse om stedet/personen. Derfor holder jeg rigtig meget af dette billede som min datter Randi har taget af mig, da billedet siger meget mere end jeg kan beskrive.

Billedet er taget i Norge, hvor jeg sidder i mine tanker og betragter bybilledet inde fra en restaurant2 kommentarer til Erik

 1. Lene skriver:

  Hej Erik
  Jeg ved ikke, om min kommentar gik igennem, for en sikkerheds skyld prøver jeg igen.
  Jeg har været lidt bekymret over ikke at have hørt fra Rudolf det sidste år, han har ikke svaret på min e-mail. Nu ser jeg, at du kender ham. Kan du sige mig, om jeg dette stadig er hans e-mail adresse: erik_rudolf@hotmail.com . Min e-mail: lenelene49@hotmail.com

  mvh Lene Larsen, Ringsted

 2. erik skriver:

  Har sendt dig en mail med oplysninger

  Mvh
  Erik

Der er lukket for kommentarer.