Måned: december 2022

Australien og folkepension

Den australske føderation blev oprettet i 1901, men først i året 1966 blev der vedtaget en lov om, at der ikke måtte gøres forskel på farvede og hvide i landet. På rigtig mange områder haltede Australien en del bagefter Europa – men det er de kommet godt efter. F.eks. betaler en pensionist ikke skat i Australien, hvor vi i Danmark bliver flået hele livet igennem.

Længe leve politikerleden

Både Venstre og Moderaterne gik søndag ud til den fremmødte presse og meddelte, at de nu har droppet et krav om en advokatvurdering af Mette Frederiksens ansvar i minksagen, hvilket partierne ellers gik til valg på.

Et klokkeklart løftebrud!

Jakob Ellemann-Jensen og Lars Løkke Rasmussen mener begge, at et eventuelt regeringssamarbejde ikke kan starte med, at man undersøger statsministeren.

Helt ærligt, så vidste de også det, da de gik til valg – og derfor også efter valget, hvor de gik ind til drøftelserne om en bred regering – hen over midten – med Mette Frederiksen (S). Det her er bare ikke i orden, og bør få konsekvenser.

Jeg kan dårligt forestille mig, at Venstres bagland er med på den galej – så mit spørgsmål er derfor, har Jakob Ellemann-Jensen mandat til at gå ind i en regering, hvor han er gået til valg på en helt anden Agenda?

Hvem tror på en politiker?

En isende kold nat!?

Ifølge vores vejrprofeter, på TV, har vi i nat haft en ”isende kold nat,” med mere af den art i vente. Altså meget mere end 11 minusgrader – et sted i landet, blev det ikke til, og her på Bornholm, kunne de blå på termometret snige sig ned på minus 1 (en) grad her ved kysten.

Jeg husker mine besøg i Norge, hvor kulden kom ned på 25 minusgrader – og under det. Når man så skulle ud i brændeskuret – tidligt om morgen – for at få lidt varme i huset, via brændeovnen, så er det det, jeg forbinder med isende koldt. Her i landet har vi det med at overdrive alt – og også når temperaturen kommer under frysepunktet. Nordmændene må grine deres røv i laser over vores vejrprofeters udlægning af det danske vejr.

© 2023 KROGENBORG

Tema af Anders NorenOp ↑