Forfatter: erik (Side 1 af 2)

CO2-afgift på landbruget

En CO2-afgift på landbruget betyder reelt en ekstra skat til forbrugerne, for landbruget har kun én at sende regningen videre til – nemlig forbrugerne.

Det er lige på samme måde, som det er sket med alle andre fødevarer, brændstof, varme, elektricitet, kollektive transport og meget andet som er sket siden krigen brød ud i Ukraine den 24. februar 2022. Til dette skal skal vi så lige ligge en kraftig renteforhøjelse til, der bl.a. giver højere husleje for både ejer og lejere af boliger – og igen kan vi udrede af denne læsning, at forbrugerne er blevet den sidste endestation i fødekæden.

Men kan forbrugeren så sende regningen videre? Næh, og da slet ikke folkepensionisten, der nu for alvor får udhulet folkepensionen. De der er på arbejdsmarkedet han en lille mulighed for at få lidt ekstra i lønningsposen, men bliver mødt af trusler om bl.a., at inflationen i så fald vil løbe løbsk, og de vil så være skyld i en efterfølgende recession, med stigende arbejdsløshed og økonomisk nedgang. Den får ikke for lidt.

Én ting er sikkert, den fattige bliver endnu fattigere, og rigtig mange bliver nødt til, at finde sig en anden bolig, for de har nu ikke mere råd til, at blive i den bolig, de før har boet i. Og hvad med kosten de skal opretholde livet med – spørg dem selv. Men du kender måske svaret på forhånd?

Det her kan vi lave meget bedre – hvis der er en vilje til det?

At jeg så også kan læse i vore medier, i forbindelse med regeringsdannelsen, mellem Mette Frederiksen (S), Jacob Ellemann (V) og Lars Løkke Rasmussen (M), at de vil afskaffe Store Bededag, gør, at regeringen nu direkte blander sig i overenskomstforhandlingerne mellem arbejdsmarkedets parter. Hvad kan det så ikke blive til, hvis de slipper godt fra dette tiltag? Resultatet er godt på vej til at blive et farvel til ”den danske model”.

Australien og folkepension

Den australske føderation blev oprettet i 1901, men først i året 1966 blev der vedtaget en lov om, at der ikke måtte gøres forskel på farvede og hvide i landet. På rigtig mange områder haltede Australien en del bagefter Europa – men det er de kommet godt efter. F.eks. betaler en pensionist ikke skat i Australien, hvor vi i Danmark bliver flået hele livet igennem.

Længe leve politikerleden

Både Venstre og Moderaterne gik søndag ud til den fremmødte presse og meddelte, at de nu har droppet et krav om en advokatvurdering af Mette Frederiksens ansvar i minksagen, hvilket partierne ellers gik til valg på.

Et klokkeklart løftebrud!

Jakob Ellemann-Jensen og Lars Løkke Rasmussen mener begge, at et eventuelt regeringssamarbejde ikke kan starte med, at man undersøger statsministeren.

Helt ærligt, så vidste de også det, da de gik til valg – og derfor også efter valget, hvor de gik ind til drøftelserne om en bred regering – hen over midten – med Mette Frederiksen (S). Det her er bare ikke i orden, og bør få konsekvenser.

Jeg kan dårligt forestille mig, at Venstres bagland er med på den galej – så mit spørgsmål er derfor, har Jakob Ellemann-Jensen mandat til at gå ind i en regering, hvor han er gået til valg på en helt anden Agenda?

Hvem tror på en politiker?

En isende kold nat!?

Ifølge vores vejrprofeter, på TV, har vi i nat haft en ”isende kold nat,” med mere af den art i vente. Altså meget mere end 11 minusgrader – et sted i landet, blev det ikke til, og her på Bornholm, kunne de blå på termometret snige sig ned på minus 1 (en) grad her ved kysten.

Jeg husker mine besøg i Norge, hvor kulden kom ned på 25 minusgrader – og under det. Når man så skulle ud i brændeskuret – tidligt om morgen – for at få lidt varme i huset, via brændeovnen, så er det det, jeg forbinder med isende koldt. Her i landet har vi det med at overdrive alt – og også når temperaturen kommer under frysepunktet. Nordmændene må grine deres røv i laser over vores vejrprofeters udlægning af det danske vejr.

Fårene på vejen

Den 21. november 2022 udkom min fjerde bog, ‘Fårene på vejen’. Bogen er en direkte forlængelse af mine tre andre bøger, ‘To tørfisk med det hele, Mellem linjerne og Huset på Hoyviksvejen’.

Ligesom i mine andre romaner om Færøerne, må det tilføjes, at heller ikke denne bog er et referat fra min ungdom, – kun, at et par enkelte af mine egne oplevelser, kan danne et idégrundlag i romanen – og absolut intet andet!

Til gengæld, tror jeg, at bøgerne siger alt om min store kærlighed til Færøerne

Lars Løkkes pensionsplaner

Det er kommet frem, lige inden vi afgiver vor stemme til folketingsvalget den 1. november, at Lars Løkke Rasmussen, der er formand for Moderaterne, at folkepensionen skal “inddrages til andet formål” (sådan opfatter jeg det), og af fremtidens folkepensionister selv skal spare op til deres pension.

Nu er det således, at vi “sparer op til vor folkepension” via den skat vi betaler. Hvis det beløb så skal inddrages til andet formål, er det samme som (i min optik), at stjæle den opsparede pension fra de ældre.

Det inddragne beløb må så betegnes som en ekstra skat, idet man nu tvinges til, at indsætte et beløb til ens egen pension, hvis man vil have lidt at leve af, til den tid hvor pensionsalderen indtræffer.

Jeg kan forestille mig de mange mennesker, der ikke er i stand til at gøre dette, hvilket liv de nu kan se frem til! Forslaget er udtænkt af en politiker, der har sit på det tørre, via en kæmpe pension fra sin statsministertid, samt har haft mange fordele gennem sit virke i folketinget.

Og hvem er det lige, der betaler politikernes pension?

Lars Løkke Rasmussen, du giver mig kvalme!

Folketingsvalg i Danmark

Vor statsminister har udskrevet folketingsvalg, der afholdes den 1. november 2022. Efter udskrivelsen vil valgkampen rase i hele 27 dage!!!!

Vore TV-kanaler vil i den tid være spækket med debatter, prognoser, partilederrunder (vi har 14 partier i Danmark) – og hvad véd jeg, lige fra vi står op til vi går i seng.

På gader og stræder, vil der hænge valgplakater af dem, der vil vælges ind i folketinget, hvor de alle lover guld og grønne skove (hvem fanden tror på en politiker?)

Vi får serveret valgflæsk, hvert et eneste øjeblik vi tænder for fjernsynet. Helt ærligt, så står det mig langt op i halsen allerede – og der mangler stadig tre uger af valgkampen.

Hvem skal jeg stemme på – eller skal jeg bare gøre som jeg gjorde ved kommunalvalget, hvor jeg stemte blankt?

Politikerleden har nået langt højere, end jeg havde troet muligt.

Erik Krog

Ny bygning på BTS

Der er godt gang i opførelsen af den længe ventede maskinhal – og der bliver god brug for den. Vi forventer, at den bliver færdig inden årsskiftet, hvis ellers vejret er til det?

Hallen er nedtaget fra et landbrug, og bliver opført af vore frivillige aktive på Østre Borregård

Masser af biler på BTS

Forleden blev der afholdt DM i orienteringsløb i Slotslyngen. Dette medførte et parkeringsproblem for de mange deltagere. Problemet blev løst ved, at Bornholms Tekniske Samling stillede vore parkeringsarealer til rådighed. Egentlig var der “kun” ventet 150 biler, men der kom 250 biler, så der var biler lige så langt øjet rækkede den dag.

« Ældre indlæg

© 2023 KROGENBORG

Tema af Anders NorenOp ↑