Danmark, en bananrepublik

Det er efterhånden nogle år siden, at politiet overtrådte grundloven, ved at forbyde demonstrationer mod et kinesisk besøg i Danmark, hvor politiet bl.a. konfiskerede demonstranternes medbragte tibitanske flag (under Helle Thorning-Schmidt (S) regeringen)

Der blev siden nedsat en såkaldt “Tibetkommission” til at kulegrave sagen for at få anbragt et ansvar, for den/de der havde givet denne ordre, idet de involverede politifolk fortalte, at det var en “ordre oppefra”. Tibetkommissionen har desværre ikke kunnet finde den eller de personer, der har givet ordren, men det er fastlagt, at det altid har været en fast procedure under besøg fra Kina!

Helt ærlig, så er Danmark sidestillet med banarepublikker, når vi tilsidesætter menneskerettigheder og vor egen grundlov, for at tage hensyn til lande, der selv tilsidesætter disse rettigheder. Altså, vi (læs staten) er ikke et klap bedre i den henseende.

Jeg hæfter mig bl.a. ved kommissions udmelding i sagen:

Udenrigsministeriet og Politiets Efterretningstjeneste (PET) har i en årrække lagt hårdt pres på Københavns Politi for at fjerne eller skjule demonstrationer, når det officielle Kina besøgte Danmark.

Det er særdeles kritisabelt, at Udenrigsministeriet ved konkrete besøg aktivt har tilskyndet til og samarbejdet om, at anti-kinesiske demonstrationer med videre blev forhindret af Københavns Politi, skriver kommissionen blandt andet om ministeriet

PET kritiseres blandt andet for direkte at have viderebragt kinesiske ønsker om at undgå at blive konfronteret med demonstranter. Det er ifølge kommissionen sket gentagne gange og uden at præcisere, at grundloven skulle overholdes

Det der undrer mig mest, set ud fra det retssamfund vi påberåber os, er, at man ikke kan finde de personer der udstikker disse ordrer. Jeg skal da lige love for, at der er skodder for, når undersøgelserne drejer sig om de personer, der har magten i landet. Sørgeligt!

Joh, Danmark er bestemt et værdigt medlem af foreningen Bananrepublikker

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *