Er forbrugernes lommer da uudtømmelige?

Vi oplever for tiden stærkt stigende priser på varme og elektricitet, hvor det efterfølgende fortsættes på dagligvarer – og som vi hele tiden oplever, så forsvares det med, at der kun er ét sted at hente prisstigningerne – og det er ved forbrugerne.

Men hvor henter forbrugerne så de meromkostninger, som dette vanvid af prisstigninger giver, for et eller andet sted er der nogen der tror, at lommerne hos forbrugerne er uudtømmelige?

Her tænker jeg på folkepensionisterne, og de børnefamilier med meget små indkomster, det er dem der må bukke under – for det er ligesom disse omtalte grupper ikke eksisterer.

Vi hører familier, der beskriver, at det koster i hvert fald deres ferie – bare med den varmeregning alene. Nu koster prisstigningerne ikke vor ferie – for vi har ikke – i mange år – rejst på ferie, for det rækker en folkepension ikke til, så vi skal spare endnu mere på de daglige forbrug – længere er den ikke.

Vi skal bare have flere penge op af lommerne – fortæller de på TV – men når der ikke er flere penge at hente i lommerne, så rækker det såkaldte råd som en skrædder i helvede.

Som bekendt hænger penge ikke på træerne, og kan heller ikke stampes op af jorden, men det er der åbenbart nogen der tror?

Og med hensyn til den manglende arbejdskraft, så vil efterspørgslen falde i takt med de voldsomme prisstigninger, så derved bliver der ikke brug for flere hænder på arbejdsmarkedet – tværtimod. Men jeg kan levende forestille mig de næste overenskomstforhandlinger – det bliver voldsomt! Det hele bider sig selv i halen.

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *