Om at blive krænket

Vi danskere har ret meget selvironi, og det er godt. De senere års krænkelseskultur har bl.a. udløst dette ordsprog “Har du husket at blive krænket i dag”, som kun udløser lidt latter, men af og til, kan vi godt føle os krænket, uden vi selv direkte er blevet krænket – og hvordan så det?

Joh, her for ikke så længe siden, forlangte en skole, at to muslimske kvindelige lærerstuderende skulle give hånd til mænd! Det har fået den udgang, at de to muslimske kvinder nu hver har fået en erstatning på kr. 25.000, -. Det er det resultat Ligebehandlingsnævnet er kommet frem til, idet der er tale om indirekte forskelsbehandling på grund af deres religion.

Nu er religion altså en privat sag, og når man går ind som lærerstuderende, må man også være klar over, at man ikke tager sin religion med sig – slet ikke. Derfor, når det er kotume at give hånd i Danmark, så er det det man gør.

Kvinderne føler sig krænket over, at de blev påtvunget at give hånd, jeg føler mig krænket over, at kvinderne ikke følger vort lands skikke.

Da jeg i sin tid immigrede til Australien, fik jeg oplyst – af andre danske immigranter – at jeg var gæst i dette land, og havde naturligvis at rette mig ind efter landets love og regler. Det samme må vi kræve af vore gæster i vort land. Vi skal ikke lave os om og rette os ind efter vore gæster!

Når vi kommer til bl.a. Saudi Arabien (jeg har selv været der) så har vi bare at rette sig ind efter landets love, ellers står den på offentlige prygl på torvet – eller det der er værre. Vi får bestemt ikke udbetalt en erstatning, fordi vi føler os krænket over, at vi kommer ud for episoder, der er unormalt i forhold til den religion vi kender i Danmark – tværtimod.

Og så mener jeg, at have lagt mærke til, at hvis krænkelser skulle have nogen værdi i så henseende, så burde det gælde begge veje – og det gør den bestemt ikke. Mange af vore danske medborgere må finde sig i beskidte kommentarer om at være dansk – fra vore gæsters side – uden at det får konsekvenser. Hvorfor?

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Om at blive krænket

 1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

  Hvor er det flot beskrevet-at du er gæst i vort land!!! jeg kan ikke forstå,at de skal have “erstatning” for noget som er en dansk norm! Jeg und stadig over, hvorfor de vil være i dette land og lave det om, til det de kom fra???

 2. Claus Christoffersen skriver:

  Skatteyderne kræver at få at vide hvilke kommuner vi taler om.
  Ligestillings nævnet må omgående fyre de ansatte der har bestemt omtalte, uden pension!!
  Vi er rent til grin i dette land
  Mvh Claus Christoffersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *