Taliban viser sit sande ansigt

Da amerikanerne, med deres allierede, forlod Afghanistan, overtog Taliban landet og indsatte eftersøgte terrorister i deres regering, til stor frustration for både landets indbyggere, men også for de lande, der havde ført krige i Afghanistan imod denne form for styre.

Alle disse bekymringer kunne Taliban berolige sine skeptikere med, at der var nye tider på vej. Taliban ville ikke straffe de mennesker, der havde hjulpet fjenden, og selv kvinderne kunne se frem til, at der ligeledes her ville ske ændringer i forhold til det der før kendetegnede Taliban. Kvinderne fik lov til at studere, og selv om større plakater, af vesterlandske kvinder iført deres mode, blev malet over – så var det slet ikke et tegn på andre middelalderlige tider i Afghanistan – næh, også på det punkt havde Taliban ændret holdning til det langt mere frie for kvinderne.

Men det viste sig, at talibanerne havde løjet langt mere end en hest kunne rende. Mange tilhængere af en ændring i Afghanistan, der havde resulteret i, at de deltog aktivt med at hjælpe amerikanere og deres allierede, blev fundet henrettet i større tal.

Kvinderne fik lov til at gå i skole til omkring 5, klasse, derefter var de giftemodne, og så var det forbi med studeringen. Kvinderne bliver nu regnet for laverestående, der har deres plads som fødemaskiner, der skal tilfredsstille manden – og blive i hjemmet! Hvis de bevægede sig udendørs, skulle det være ifølge med en mand, samt skulle de være iført en “kulsæk” på samme måde som i Saudi Arabien. Ingen skal fortælle mig, at kvinderne er glade for dette klædningsstykke, for det er forfærdeligt. Ikke engang deres øjne kan man se.

Joh, Taliban har nu vist sit sande ansigt. Den lange krig i Afghanistan har vist sig at være nyttesløs, og de mange ofre krigen har kostet, er direkte spildt. Afghanistan er tilbage i middelalderen – og kvinderne betaler prisen.

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *