Joel Andersens unikke svampemotiver

 

Det er lidt svært for mig at fremhæve nogle af de motiver, som naturfotografen, Joel Andersen, sender mig, for de er alle meget unikke – på hver sin måde. Dette gælder også i dette tilfældet, hvor han har kastet sig over svampe i naturen. At der så også er andre levende væsener på svampene, gør dem meget mere spændende.

Men selv uden kryb, kommer du lidt ind i dette meget specielle univers. Når du så klikker på billederne, kommer du helt tæt på den verden, som naturfotografen befinder sig i, når han går på jagt med sit kamera.

Og ved at klikke på billederne til venstre, får du det helt rigtige indtryk af svampen og insektets egen verden, som så fint er fanget af fotografen.

Pigsvampen
En af de svampe, som mange går udenom, er pigsvampen, som nok ikke “skilter så meget med sin tilstedeværelse”, for det kan godt virke sådan.

Men det er egentlig lidt synd, for de der starter med at samle svampe, efter hvad jeg kan læse mig til, så er netop denne svamp en rigtig god “begyndersvamp”, da den er mere end svær at forveksle med andre svampe. At den så ovenikøbet smager godt – og findes i store mængder – gør det endnu mere mærkeligt, at svampen meget ofte bliver overset. Nu er det ikke lige det, som fotografen tænkte på, da han tog disse gode motiver – for han skriver til mig:

Denne gang er det lidt svampe, som næsten er blevet abstrakte på grund af den snævre dybdeskarphed, som jeg har arbejdet med her. At der så sidder lidt insekter på dem, gør jo heller ikke noget, syntes jeg. På pigsvampen (her til venstre), er det en lille edderkop, som kravler op.

Og hvordan kendes pigsvampen så? Joh, på undersiden af hatten er der ret mange små hvide pigge (deraf navnet), der kan være op til 1 cm store på de større svampe. Størrelsen af hatten varierer fra 5 og helt op til 10 cm – og den kendes ved den uregelmæssige bølgende kant. Som skrevet findes de i større mængder (klynger) – og farven går fra det hvide og over i det lidt rødgullige.

Her på Bornholm findes den i bøgeskoven i Almindingen – og ja, jeg har før bemærket svampejægere i bøgeskoven på mine cykelture, så noget tydre på, at her på Bornholm er man godt klar over svampens eksistens.

Ps. I dag er det for øvrigt 10 år siden, jeg startede på min blog 😀

Foto: Joel Andersen ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *