Sidst på sæsonen på BTS

Så er der kun en uge til, at sæsonen 2021 slutter for Bornholms Tekniske Samling (BTS), hvor den halve tid på sæsonen, var vi og vore gæster, ligesom det øvrige Danmark, pålagt mundbind.

Hvilken indflydelse dette har haft på vort besøgstal, kan vi kun gisne om, men på det tidspunkt, så det ud til, at vi ville lande på et besøgstal på omkring de 9000 for året 2021. Set i forhold til sidste år, 2020, ville vort besøgstal så falde med omkring 2000 gæster.,

Efter mundbindet blev udfaset, steg vort besøgstal en hel del, så i dag ser besøgstallet ud til at nærme sig sidste års besøgstal – ikke helt, men dog tæt på. Set ud fra den betragtning, har mundbindet haft sin negative betydning på den første halvdel af året.

Et blik i vor gæstebog bekræfter vore gæster i, at de alle har været meget begejstret for udstillingerne, og det de ikke forstår er, at så få mennesker kan klare så meget – for vort museum er bestemt ikke lille, og næsten enhver ledig plads er udnyttet optimalt.

 

Oven over kan I se Poulsker Elværk, der i år næsten har kørt upåklageligt – efter mere end to år, hvor det var sat ud af drift.

Kun vore frivilliges ukulige indsats har gjort, at elværket igen kører til stor glæde for vore gæster. Hver søndag kl. 14:00 har elværket været startet op, så meget få gæster har – i det tidsrum – ikke set værket køre.

Jeg har ikke tal på, de mange busser vi har haft besøg af, men det ser ud til, at flere og flere busser med turister har fået øjnene op for, hvad museet kan udrette for deres passagerer.

Skal museet være større? Det er et af de tilbagevendende spørgsmål. Hvis det er op til de mange brsøgende busser, skal vi ikke være ret meget større, for så kan man ikke nå at se hele museet på den tid, som busselskaberne har sat af til seancen – derfor skal vi høre lidt efter dette råd.

Vi har også fået et par ekstra kustoder, men vi er satdig meget langt fra det antal frivillige vi ønsker.

Nu er vi ikke de eneste på Bornholm, der anvender frivilligt arbejdskraft, så vi er oppe imod andre foreninger, der støvsuger “markedet” for denne værdifulde arbejdskraft.

Vi er dog også opmærksom på, at vi er nødt til at forny os, hvis vi vil gøre os håb om endnu flere frivillige.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *