Østerlars Rundkirke og Ekkodalen

Østerlars Rundkirke
Denne kirke er et helt sikkert turistmål. Den besøges af omkring 80.000 personer hvert år, og med en indtægt på kr. 20,00 pr. voksen, så er det altså ikke småpenge, der tilgår denne smukke rundkirke.

 

 

 

 

 

 

Der går rigtig mange myter om denne kirke, myter, jeg skal undgå, at komme ind på, for det sætter bare griller i hovedet på turisterne.

Kirken er Bornholms største og ældste rundkirke, og da kalkmalerierne stammer helt tilbage til omkring år 1350, er det forbudt at anvende blitz under fotografering – men rigtig mange mobiltelefoner tager så gode billeder – uden blitz, at det alligevel kan lade sig gøre, at få ret gode billeder af kirkens kalkmalerier.

 

 

 

 

 

 

Kirken er bygget helt tilbage omkring året 1150, og sammenlignet med f.eks. Brønshøj Kirke, blev de bygget nogenlunde samtidig

Ekkodalen
Jeg har været en del gange i Ekkodalen her på Bornholm, og hver gang bliver jeg overrasket over, hvad Bornholm kan byde på – ligesom på den gamle jernbanestrækning mellem Rø og Klemensker.

Hvorfor ser Ekkodalen så ud, som den nu engang gør? Det gør den på grund af, at den er en sprækkedag, hvor man midt i dalen har målt dens bredde, fra det sydlige granitfremspring til den nordlige lodretstående klippe, til at være ca. 70 meter.

Når man ser på billedet, så kan jeg sagtens forstå, at lige netop dette sted har scoret et af øens femstjernede turistmål – lige så længe der har eksisteret turisme på Bornholm.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *