De mest sårbare danskere skal vaccineres først

Da coronavaccinen ankom til Danmark, blev det proklameret, at de mest sårbare og ældre danskere skulle have vaccinen først. Selv mente jeg, at de mennesker, der stod i frontlinjen, så som læger og sygeplejersker, skulle vaccineres først, for uden dem, var vi alle ilde stedt.

Men okay, men med den melding, som overskriften siger, regnede jeg med, at jeg nok var blandt dem, der skulle have stikket som de første, idet diabetikere (jeg har haft diabetes i 27 år, type 1) også blev nævnt som blandt dem, der er de mest sårbare, og da jeg i “tilgift” fik konstateret kræft i min venstre nyre sidste år, med operation til følge, hvor nyren blev fjernet, så var jeg ret sikker på, at jeg ret hurtigt fik et “tilbud” om vaccination.

Men det gjorde jeg altså ikke. Jeg fik først tilbuddet sammen med min aldersklasse, hvilket også er helt okay, men hvorfor så denne proklamation? Dog mener jeg stadig, at alle de i vort sundhedsvæsen, der arbejder i frontlinjen (for de er de mest sårbare), burde have været vaccineret først – også før de ældre på plejehjemmene.

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *