Vintermotiver fra Nordsjælland

Det er ikke længe siden, vi havde frost og sne, hvor vi i dag nærmest har forår i luften.

De motiver, jeg i denne måned har modtaget fra naturfotografen, Joel Andersen, fra Kregme i det nordsjællandske (apropos Kregme, så kender enhver cykelrytter fra København byen Kregme), er ene og alene vintermotiver – og det er jeg bestemt ikke utilfreds med.

Fotografen skriver i sin mail til mig:

Billederne jeg sender i dag er fra 6. januar. En dejlig frost dag med bid i næsen. Boserup Skov var pakket pænt ind i rim. Meget dekorativt.

På markerne op til Boserup Skov gik denne store flok bramgæs. Meget flot syn. Og så var Kattinge sø også klædt i hvidt.

Egentlig vil jeg denne gang lade billederne tale lidt for sig selv, for det er jeg ret overbevist om, at det vil de klare rigtig godt.

Med hensyn til sne og kulde på Bornholm, så får den alt, hvad den kan trække fra TV2’s vejrprofeter, når en snebyge nærmer sig  Bornholm. For det lyder altid som om, at Bornholm – altså hele Bornholm, bliver begravet i snemasserne, og vi nu bliver isoleret fra det øvrige Danmark!

Men der er meget stor forskel på, hvor sneen ligger sig, for selv om vi bor på en ø, så er der store højdeforskelle rundt på øen. F.eks. bare fra Tejn, hvor jeg bor, og op til Olsker, der ligger små 4 km fra Tejn, er der meget stor forskel på sneen – for Olsker ligger en hel del højere oppe end Tejn gør – og så ligger vi også helt ud til havet!

Under det store snekaos for ti år siden, fik vi også en del sne her i Tejn, men ikke i den størrelsesorden som på højlandet og ned mod Hasle, for her var der helt lukket af. Dette gjorde, at vi ikke fik forsyninger til vor Daglibrugs i Tejn, så meget hurtigt lignede vor Brugs en sovjetisk købmand i udsalgstider. Alle hylder var gabende tomme!

Okay, det er historie, men bestemt ikke noget vi glemmer lige med det samme.

Husk at klikke på billederne, for ellers snyder du dig selv for det fulde indtryk af den natur Joel Andersen har fanget gennem sit kamera.

Foto: Joel Andersen, ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *