Naturen i billeder

Nu er det altså kun et hjørne fra naturen i billeder, men lidt har vel også ret – og især, når der er lidt dramatik i dem?

Det er naturligvis motiver fra naturfotografens (Joel Andersen) hånd, jeg skriver om, og denne gang starter han med et fugtigt ahornblad – taget i modlys engang i oktober måned.

Et ahorntræ kan blive op til 30 meter høj, så det skal man lige have med i beregningerne, når man planlægger sin have. Nu er det altså ikke lige altid, at man har planlagt, at der skulle være et ahorntræ i haven, selv om der findes et sådan i haven – eller i hækken for den sags skyld!

Vor rige fugleliv har det med at spise frugterne fra vore træer og buske, og deres efterladenskaber kan få de mest underlige planter/træer til at gro i en hæk. Også ahorns frugt komme vidt omkring, da den har vinger, så den kan snorre rundt som en propel.

Rent forsikringsmæssigt, er det en god idé, at fælde træet, hvis det står for tæt på ens hus. Fordi rodnettet er højtliggende, med meget tætte forgrenede hovedrødder, kan træet godt være i farezonen i stærk stormvejr, på samme måde som grantræer, hvor rodnettet, på samme måde, er højtliggende – for det er meget få forsikringer, der dækker en skade, når et træ vælter ind over huset!

Fasanen
Joel Andersen skriver om billederne af omtalt fasen: Så er der en fasan, som har besøgt os i haven et par gange. Denne dag i regnvejr. Det er taget gennem vores soveværelsesvindue.

Her på adressen i Tejn har vi også fasaner gående – og jeg skriver fasaner, for der er op til flere af dem. Normalt har vi bare en han, med en del høns, gående, men i år er der to hanner, som jeg har fået glæden af gennem mit vildtkamera.

Men de billeder et vildtkamera tager, er bestemt ikke af samme kvalitet, som dem Joel Andersen tager. Dog er det interessant at se, hvilket dyreliv vi har her på adressen.

“Vore fasaner” har, på denne årstid, travlt med at afpatruljere deres territorium, hvilket tydelig kan høres med dens vedvarende skogren.

Vi er så vant til fasanen, at den bestemt må være en del af Danmarks dyrevildt, men det har den ikke altid været. Den kom oprindeligt fra Asien til Danmark omkring året 1562. Men i dag er den udbredt overalt i Danmark. Jeg har altid syntes, at den er en flot fugl, men den har ikke meget hjemme i det lille hoved.

Dramaet i Kregme
Det er da en overskrift der vil noget, men det er et drama, der udspiller sig, når en spurgehøg slår ned på sit offer. Her er det gået ud over en solsort.

Joel Andersen beskriver dramaet således: Det er billederne af spurvehøgen, lidt til den makabre side, der fortærer en solsort. Men det er jo naturens gang.

Vi har også haft besøg her på adressen af både spurve- og duehøge, men hver gang er jeg kommet for sent med mit kamera. Så er det godt, at jeg, lige på det felt, har folk til det arbejde 😉

Men – som jeg plejer at skrive, klik på billederne, så får du et helt andet indtryk af det arbejde, som naturfotografen udfører.

Det er mere reglen end undtagelsen, at hunnen hos rovfuglene er større end hannen, hvilket også er tilfældet med spurvehøgen, Hunnen måler omkring 38 centimeter fra hoved til hale, mens hannen kun klarer de 30 centimeter. Hannens ryg er blågrå, mens hunnen kendes på den brune ryg. Dog har de begge et tværstribet bryst og bug. Halen er lang og smal, hvor vingerne er korte og afrundede. Størrelsesmæssigt er spurvehøgen en lille rovfugl, set i forhold til vore øvrige rovfugle i Danmark.

Foto: Joel Andersen ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Naturen i billeder

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Igen en flot billed serie af den Ven….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *