Heidelberg cylinder trykmaskine på BTS

På Bornholms Tekniske Samling (BTS) udvider vi vor grafiske afdeling med en Heidelberg cylinder trykmaskine, format 38 x52 cm

Idet vi ikke kan få en tilsvarende trykmaskine her på Bornholm, da vore bogtrykkerier er nedlagte, har jeg været på udkik ovre for at finde en sådan, så vi kan vise vore gæster, hvordan bogtrykfaget var i gamle dage.

Der bliver desværre ikke udlært flere typografiske trykkere mere, da udviklingen er løbet fra faget, derfor er det interessant at vise det gamle fag, med en trykmaskine vi engang brugte – derfor dette tiltag.

Maskinen giver også muligheder for at trykke linoleum- og træsnit, så et muligt samarbejde med Bornholms kunstnere i dette regi, kunne være ret så interessant. Vi kunne også genoptrykke plakater i bogtryk – hvis vi får tilladelse til dette, for mulighederne er mange med de værktøjer, som den grafiske afdeling efterhånden råder over.

Jeg glæder mig meget, til at vise vore gæster det gamle fag i aktion på BTS.

Billederne er af omtalte maskine, samt det sted, hvor maskinen skal placeres på BTS.

©: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *