Coronavaccinen

Med den fart der i øjeblikket bliver vaccineret med mod coronaen, er jeg sikkert så heldig, at blive vaccineret lige inden Påske. Jeg er selv en af de ældre (jeg er altså bare 76 år), samt diabetiker, der er i direkte farezonen for at blive alvorlig syg, hvis jeg bliver smittet. Derfor er jeg lidt bekymret over, hvor få der egentlig bliver vaccineret for tiden.

Jeg er godt klar over, at det har noget at gøre med, hvor mange vacciner vi får tildelt, men hvis vi skal få has på den smitte i løber af 2021, så skal der sættes meget mere ind.
På den anden side, så skal jeg også være glad for, at der i det hele taget er en vaccine, for det tager normalt flere år, at fremstille en sådan – og her taler vi om en vaccine, der er omkring 90% sikker, hvilket må siges at være fremragende.

I dette indlæg taler jeg ikke kun for mit eget bedste, men for hele samfundet, for det sidste år har været meget dyrt for os alle. Skolerne er komme bagud med undervisningen, mange virksomheder er bukket under med menneskelige tragedier til følge. Planlagte operationer bliver aflyst på grund af de mange indlæggelser. Vort sundhedsvæsen kører på reserverne, da dels sengepladserne er fyldte, mens læger og sygeplejersker i frontlinjerne er presset til det yderste. Så er der det sociale, som ikke lige kan måles, men som også har haft store omkostninger.

Det økonomiske har været dyrt med alle de hjælpepakker – for hvor kommer alle de penge fra? Normalt vedtages en finanslov på betingelser, hvor der regnes fra krone til krone, for at det hele skal gå op. Men her taler vi om penge, der ikke er nogen dækning for. Jeg gruer for den regning, der garanteret kommer efter os.

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *