For 50 år siden

I dag, for 50 år siden, tog jeg på en miniferie til Vestberlin – som det hed dengang. Jeg havde gennem de sidste 6 år deltaget i nytårsfester med masser af øl og spiritus, så nu ville jeg prøve at gå ædru ind i et nyt år. Derfor afrejste jeg, på denne dag, med tog mod Gedser. Det kunne bare ikke gå galt.

Jeg steg på toget om eftermiddagen på Hovedbanegården og fandt hurtig min plads. Ret hurtigt blev de øvrige pladser besat af noget, der lignede et samlet stort selskab. De så da også lidt underligt på mig, og spurgte om det nu også var rigtigt, at jeg havde den plads, jeg nu engang havde sat mig på? Men en kontrol af min pladsbillet fortalte, at jeg sad på den rigtige plads.

Selskabet i toget skulle til et bryllup i Pragh. Under opstanden i 1968 mødte en ung dansk mand en tjekkisk pige, og det havde udviklet sig sådan, at de nu skulle giftes. Derfor var hele hans danske slægt inviteret med til det store bryllup.

Nu et det således, at når så mange mennesker, af samme slægt, tager af sted sammen i en hel togvogn, så er der også en hel del spiritus med på turen. Selv om jeg ikke var en del af selskabet, så var jeg en del af denne togvogn – så, rigtig gættet. Jeg var godt svimmel inden vi nåede Gedser. Så det der gode fortsæt, med at gå ædru ind i det nye år, gik ikke denne gang.

Men det gør den med statsgaranti i år. Efter jeg mistede min ene nyre til kræften den 10. juni, besluttede jeg helt at droppe øl, vin og spiritus. Det fortsæt har jeg holdt siden, og det agter jeg at blive ved med.

Godt nytår derude – og pas godt på jer selv,
Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *