Vore miljøtiltag hjælper ikke en pind!

Danmark har en meget ambitiøs miljøpolitik, hvor vi har et mål på 70% reduktion af vor CO2-udledning, bl.a. ved at skifte vore “sorte” biler ud med “grønne” el-biler. Men hjælper det så på det regnskab?

For – selv om vi flyver, rejser og forbruger mindre i disse corona-tider, er det nemlig ikke noget, vi kan aflæses på klimaets tilstand, hvilket også fremgår af FNs årlige rapport om klodens såkaldte udledningskløft.

I oktober skrev jeg bl.a. på denne blog:

Satellitbilleder har vist, at under corona-nedlukningen er der sket en stor reduktion af CO₂ og sod m.v. i tæt befolkede områder, – så som storbyer og lignende – hvor sigtbarheden pludselig blev markant meget bedre. Så alt andet lige, måtte det jo også have indflydelse på CO₂ i atmosfæren?

Men lige netop her hænger tingene ikke sammen. Der er ikke kunnet påvise noget mærkbart på målingen, for dette år ligner til forveksling året fra før – altså ingen forandring i atmosfæren trods en kraftig reduktion af CO₂-udledningen.

Så kommer det store spørgsmål, hvad vil vore miljøtiltag så hjælpe?

Svaret vil umiddelbart (og stadig) være – ingenting!

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *