Augustbilleder fra naturfotografen

Så er vi i gang igen, Joel Andersen og jeg. Der har været en pause på et par måneder, da jeg har været handicappet på grund af et styrt på cyklen, samt en efterfølgende opreation for kræft – men nu kører det altså igen 🙂

Humlebien
Det første foto er af en regnvåd humlebi, et motiv, der er fanget i haven i Kregme på Nordsjælland.

Joel Andersen skriver om mødet i regnen: Den havde svært ved at komme sig. Godt, at den ikke er på størrelse med en hest, kan man sige. 

Humlebien har mange navne, bl.a. bliver den også kaldt for brumbassen – og så er den skrøne om, at den teoretisk ikke kan flyve. Dette er den ikke selv klar over, så derfor flyver den alligevel, – men den påstand holder altså ikke i Byretten. Igen – som jeg før har skrevet – hvis du skal have det optimale ud af naturfotografens billeder, så skal du klikke på dem, så vises billedet i et helt andet format 😉

Dagpåfugleøje
Jeg tror kun, at jeg har haft denne sommerfugl med én gang på et af mine indlæg fra Joel Andersen. Dette eksemplar ser også ud til, at have været indblandet i et større slagsmål. Joel skriver da også lidt om motivet, for den ser noget mishandlet ud: Så er det helt utroligt, at denne dagpåfugleøje kunne flyve, men det kunne den.

Omtalte sommerfugl hører til takvingerne, hvilket vil sige, at den har takker på kanten af vingerne, selv om denne nok har overdrevet en del på dette felt.

Den kan træffes over det meste af Danmark, dog er de noget sjældnere her på Bornholm. Om efteråret kan den tilbagelægge strækninger på op til 100 km, så det kan siges, at den altid er på farten.

Spætten
Denne fætter har jeg før haft fornøjelsen af her på Bloggen, men det gør den bestemt ikke mindre interessant.

Lige netop disse billeder er af spættens unger, og det mener jeg ikke, vi før har set her på bloggen.

Spætten foretrækker udgåede træer som boplads, hvilket ikke er den helt samme opdagelse i Danmark, som måske skyldes, at udgåede træer fældes relativt hurtigt, men måske ændres det i takt med, at flere af vore skove nu får lov til at stå urørte?

Man skulle tro, at spætten vender tilbage til den samme hule året efter, men det gør den ikke. Derimod hugger spætten sig en ny bolig, hvor den gamle bolig så bliver overtaget af andre småfugle. 

Svævefluen
Her har fotografen været så heldig, at han har fanget en svæveflue i luften.

Svævefluen kaldes også for svirrefluen. Den kan godt minde en del om en gedehamse – eller hveps om man vil, men den er noget mindre. Den har den egenskab, at den kan stå stille i luften. Forskellen mellem svævefluen og en hveps er, at en svæveflue kun har et par vinger, hvor hvepsen bryster sig af, at have hele to par vinger.

Svævefluen lever af blomsternes nektar, så vi kan tit træffe dem på blomsterne. Den spiller en stor rolle i blomsternes bestøvning.

Klik på billederne, og du får dem at se i en helt anden størrelse!

Foto: Joel Andersen, ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *