Held i uheld

Den 15. maj blev jeg kørt ned af en bil, der ikke overholdt sin vigepligt, men fortsatte videre ud over hajtænderne, hvor jeg efterfølgende ikke havde nogen chance for at undgå sammenstødet med bilen.

Ambulance og politi blev tilkaldt, og heldigvis forsøgte bilens fører ikke at løbe fra sit ansvar, hvilket også havde været lidt af en umulighed.

Vi var to motionister, hvor jeg havde en knaldgul jakke på, og den anden en dittorød jakke. Føreren af bilen havde en hel kilometer udsyn på begge sider af vejen – inden udkørslen – så hvorfor han ikke havde set os, må stå hen i det uvisse.

På Bornholms Hospital tog 5 til 6 personer imod mig, hvor jeg blev undersøgt i hoved og røv. Heldigvis havde jeg ikke brækket noget, så en efterfølgende scanning skulle lige konfirmere denne iagttagelse, samt afsløre eventuelle indre blødninger. Heldigvis var jeg også sluppet her – dog viser en scanning alt, så en knude på min venstre nyre, kom nu for dagen.

Lægen havde det ikke godt med det budskab, og om jeg så rigtig forstod det, på det tidspunkt, er nok en helt anden sag. Men katten var ude af sækken.

Jeg tog på “Riget” til samtale med en kirurg, der kunne anbefale en operation. Egentlig havde jeg ikke noget andet valg, hvis jeg da havde i sinde at leve endnu længere – og det havde jeg da.

Der blev aftalt en operation om 2 til 3uger, hvorefter jeg ville blive indkaldt til indlæggelse med efterfølgende operation. Aftalen blev en kikkertoperation, hvor man så ville fjerne dele af nyren med knuden.

På dagen lå jeg klar med drop med videre, da operationen blev aflyst på grund af en akut opståede situation. Det forstod jeg så udmærket, for her kan man ikke planlægge, men bestemt en oplevelse jeg godt ville være foruden.

4 dage senere mødte jeg igen op på Riget – til operation den næste morgen.

Kirurgen fortalte mig om eftermiddagen, at efter de endnu engang havde gennemgået scanningsmaterialet, ville der blive tale om en åben operation, hvor hele nyren ville blive fjernet – alt andet ville ikke være tilrådeligt.

Operationen blev gennemført som planlagt, så efter nogle dage blev jeg klar til udskrivning. På 5 dage havde jeg tabt 5 kilo, så enten havde jeg fået fjernet en meget stor nyre, eller også er kosten på Riget ikke værd at skrive hjem over – og som jeg husker kosten, hælder jeg helt til det sidste.

Jeg blev lovet en Falck-bil til lufthavnen, hvor Falck ville få mig helt hen til gaten i en rullestol, for der var alligevel en del afstand, jeg skulle igennem, inden jeg ville få plads i flyet.

Men en ting er at love noget, en anden er at holde det, dog nåede jeg flyet, selv om taxavognmanden var hele 45 minutter forsinket.

Skønt at være tilbage på Bornholm igen, og med den opbakning fra familie og venner, skal jeg nok blive helt klar igen.

Nu venter der så lige samtalen med lægen sidst på måneden, men jeg håber så inderligt, at opdagelsen af knuden var et held i uheld – og alt nu er væk?

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

9 kommentarer til Held i uheld

 1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

  Hvad fanden er nu det??? Du er sgu da uheldig,gamle Jas! Den ene ulykke fører den næste med sig! Vi ønsker dig god bedring her fra os i Odder.

 2. Familie Behrens skriver:

  Kære Erik,

  jeres familie i Sydslesvig sender dig og Birthe kærlige hilsener.

  Vi håber at du bliver helt klar igen og vi glæder os meget til at se jer igen.

  Kh

  Sanne og Thomas med Ole og Alina samt Per 🙂

  • Erik Krog skriver:

   Kære familie!

   Tak for jeres hilsen. Det går fremad, godt nok langsomt, men fremad. Vi glæder os til at se jer alle igen

   Kærlig hilsen
   Birthe og Erik

 3. Per skriver:

  Hej Erik, det var flere chock oveni ginandes, men som du selv siger Held i uheld.
  Ønsker dig nu god bedring så du kan komme ud på øen igen på raceren.

 4. Per skriver:

  Hej Erik, det var flere chock oveni hinanden, men som du selv siger Held i uheld.
  Ønsker dig nu god bedring, så du igen kan komme ud på øen igen på raceren.

 5. Erik Krog skriver:

  Tak Per. Siden 1960 har her prøvet en del styrt, både unde løb, men også efter jeg holdt som aktiv cykelrytter. Dette satte sig nok lidt mere ind under huden. Dels er jeg ikke helt ung længere, men jeg fandt også ud af, at jeg ikke er udødelig – og ikke mindst – den “sidste krølle på halen”, en knude på nyren, der blev fjernet, næsten lige så hurtigt som den blev opdaget. Joh Per, det har sat nogle tanker i gang. Det bliver med en helt anden indgangsvinkel, jeg sætter mig op på cyklen igen.

 6. Aino Krog skriver:

  Og hvad så nu Erik, er det helt okay det hele? Jo jo, jeg kigger herind engang imellem ;o) kan godt lide at læse hvad du skriver omkring det du foretager dig eller bare dine tanker :o)
  Mange Kram og hilsner til jer Fra Aino

  • Erik Krog skriver:

   Det var lidt af en overraskelse Aino – og vi taler da også af og til om dig, for det er godt nok længe siden vi har set hinanden. Jeg venter svar i dag fra Riget vedrørende den nyre de har taget ud – om de har fået det hele med, eller om der venter en større omgang med kemo? Nu er Riget ikke lige dem man skal stole mest på, for det er den tredje dato de har givet mig for et svar, så jeg er lidt spændt på, om der nu er et svar i dag?
   Min racercykel bliver nu mere eller mindre sat på “græs”, så overtager min MTB-cykel træningen på landevejene (jeg er jo også ret tæt på de 76 år).
   Mange hilsner og krammere fra os to på Bornholm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *