Handicap Tour de Bornholm

En af de ting jeg savner, er, at være på depotet i cykelløbet “Handicap Tour de Bornholm”. Jeg havde i en årrække opgaven på depotet “Slotslyngen” lige før Allinge, når man kommer fra Hasle. Tjansen havde jeg fået gennem Bornholms Cycle Club, der dengang stod for det sportslige arrangement, og derved havde egne folk ude  på ruten.

Da så klubben begyndte på de større cykelløb, blev klubbens frivillige brugt ekstra meget – og længe, så derfor trak Cykelklubben sig ud af Handicap Tour de Bornholm – efter 25 år. Herefter blev det op til handicapforeningen selv at stå for hele arrangementet – og det blev da også noget af en stor opgave for dem.

Hvordan det så går med løbet og deltagerne har jeg hørt lidt om, men det vil jeg ikke skrive om i dette indlæg – men hvorfor savner jeg så min “bestyrerpost” på depotet?

Det er heller ikke så meget som selve posten jeg savner, men alle de rare mennesker jeg så hvert år komme ind og få noget at spise og drikke – og en lille snak, inden det satte sig igen på cyklen. De mennesker havde mange forskellige handicap, og flere af dem havde også en de cyklede sammen med, enten ved siden af eller på en tandemcykel.

Nogle af deltagerne havde slet ikke noget sprog og var i starten lidt bange for mig, da altid havde en af mine australske hatte på. Efter et par år var der én af deltagerne, der mente at vide hvem jeg var, for han havde luret mig – jeg var en af brødrene Daltons. Selvfølgelig brød jeg sammen og tilstod.

Enkelte kom hen til mig og sagde tak for sidst, selv om det var et helt år siden sidst. Joh, de huskede mig, og det varmede.

Det var også deltagere med Downs syndrom, og mere kærlige mennesker skal man altså lede længe efter, og dem savner jeg selvfølgelig også. Jeg kan rolig skrive, at jeg gennem dette løb har fået en oplevelse for livet – så tak til alle jer jeg mødte dengang.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *