Kaos hersker i UK

Nu er der endelig faldet en “aftale på plads” mellem EU og Boris Johnson. Det der så er tilbage, er den endelige godkendelse i UK’s parlamentet, Underhuset. Men her er det nok en anden sag at godkende aftalen!

Dette spørgsmål får vi svar på i morgen, men lige her og nu ser det noget tvivlsomt ud, at Boris Johson kan få sin aftale igennem på hjemmefronten.

Da aftalen var i hus med EU, udtalte Jean-Claude Juncker, at der ikke ville blive givet endnu en udsættelse til UK – hvis det britiske parlament vendte tommelfingeren nedad. Denne trussel holder nok ikke, men det kunne være en idé, at holde fast på den – som jeg lige pt. ser det.

Hvis det bliver til et “nej” i morgen i Underhuset, og hvis Jean-Claude Juncker’s trussel overholdes – samt, at loven om at UK ikke kan udtræde af EU uden en aftale overholdes – ja, så er Boris Johnson vel skakmat – som jeg ser det!

– og så er UK vel nødt til at blive i EU – eller hvad?

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *