En kort tur til det jyske

I fredags tog jeg færgen, “Hammershus”, til Køge, på min vej til Odder i Østjylland.

Det var min første tur med denne nye færge, der er kommet siden Molslinjen overtog trafikken over Østersøen til Bornholm.

“Hammershus” har fragtruten til og fra Bornholm, men skibet tager i den grad også privat biler og passagerer med på turen til og fra Rønne og Køge – ja, så meget, at den nye færge er ret så populær. Og så er den oven i købet billig!

Hvis man sammenligner katamaranfærgerne (Rønne-Ystad) og “Hammershus”, så er der slet ingen sammenligning i komforten, her er “Hammershus” meget langt foran.

Da færgen afsejlede kl. 17:00, var det lige omkring, hvor solen er på vej ned mod havet, så jeg satte mig helt i front af skibet – sammen med en uundværlig del af mig selv – mit kamera.

De første billeder var naturligvis fra havnen, men de efterfølgende var ude fra havet, hvor vi satte kursen direkte mod vest – hvor solen var på vej ned.

Desværre var der et skydække lige over havet i horisonten, så jeg gik glip af den røde aftensol’s “nedgang i Østersøen”, så I, mine læsere, må nøjes med lidt mindre.

Selvfølgelig skulle jeg have et motiv i kassen, da vi forlod havnen i Rønne – og det fik jeg da også – selv om fotos ud gennem et glas, ikke altid er det bedste.

Da jeg en time senere sad og fulgte solens nedgang – og ventede spændt på et eventuelt godt motiv af en solnedgang – så jeg et skib længere ude på havet. Skibet var på vej lige ind i solens lys, der afspejlede sig flot i havet – det motiv skulle bare i kassen, men først når skibet befandt sig lige under solen, og derved – lige midt i sollyset i havet.

Det lykkedes rimeligt – men alligevel var jeg ikke helt tilfreds med motivet, som godt kunne være lidt bedre – dog havde jeg ingen mulighed for at tage det om. Muligheden var passeret.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *