Ulvedrabet

Det ser ud til, at det blev et dyrt skud, for den 67-årige Maurits Troldtoft, den dag han skød ulven på marken. Ud over 40 dages betinget fængsel, mister han ligeledes sit jagttegn, samt retten til en generhvervelse det de næste to år, hvilket er en stadfæstelse af dommen i Byretten.

Dog slipper den dømte for at få 6 måneders ubetinget fængsel, som anklageren havde krævet i Vestre Landsret.

Den dømte har ellers haft en indtægt på skader, forårsaget af kronvildt på hans marker, faktisk så meget, at han har erhvervet den tredie største erstatning i landet i dette regi – en erstatning, der beløber sig op på hele kr. 779.525,- i perioden. Samtidig har han tjent på udlejning af ejendommens jagt på selv samme kronvildt!?! Nu er der nok sat et fokus på denne forretnings sammensætning på erstatning og indtægt for kronvildt, så måske bliver sagen et endnu større tab for Maurits Troldtoft?

Det kan også undre mig, at en mand, med et mangeårig jagttegn, ikke kan se forskel på en hund og en ulv. Den hænger bestemt ikke helt sammen!

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Ulvedrabet

 1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

  Hvor er det godt lavet,Erik! Det kan ikke passe, at jeg er den eneste der er forundret over det sammenfald af interesser den gode mand Mourits Troldtoft har! 1. Erstatning på 779.525 kr.er dog en slat penge, for krondyrs” madforbrug på hans marker!(Hvem opgør sådanne skader?)
  At han samtidig lejer jagten ud på sine marker for 100.000 kr.om året, for jagt på de samme dyr,som sikrer en god intjening!
  At han ikke kan se forskel på en hund og en ulv,med et jagttegn, samtidig han driver jagt fra sin bil??
  Nu er dommen faldet-og bliver anket-Jeg tror og håber på en skærpelse af dommen!

 2. Erik Krog skriver:

  Jeg kan ikke forestille mig andet end, at der må være personer, som undrer sig over den “forretning”, der bliver drevet på den dømtes ejendom, samtidig med, der udbetales erstatning for skader, som godt kunne tænkes at have et andet forløb!?!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *