Svindlen gennem SKAT

Den helt aktuelle sag på TV 2 med Morten Spiegelhauer, bedre kendt fra Operation X, er skandalesagen med udbetaling af udbytteskat til svindlere, svindlere, der uberettiget har tiltusket sig milliarder af kroner fra den danske stat – gennem SKAT!

Jeg kender naturligvis kun sagen gennem vore medier, og kan kun derigennem komme med min mening af det hændte, men noget tyder på, at der er op til flere ansvarlige i denne sag – og her tænker jeg ikke bare på de kriminelle!

Skandalesagen
Kort fortalt blev SKAT (og derved Danmark) drænet for 12,7 mia kroner gennem årene fra 2012 til 2015. Ingen er endnu blevet dømt eller bare tiltalt i denne sag, hvilket undrer mig en del.

Dokumentation og opfølgning
Jeg har en eksamen som Lead Auditor indenfor miljøledelse og kvalitets styring, og når jeg læser, at SKAT, bare uden videre, godkender krav af enorme beløb, i form af tilbagebetaling af udbytteskat, er jeg rystet. Her burde man, med min lærdom, som Lead Auditor, have fulgt op på disse krav for udbetaling – og ikke bare lade modparten komme med deres “dokumentation”.

SKAT er medskyldig
Hvis man har et krav for tilbagebetaling af udbytteskat, må der da foreligge en tidligere indbetaling til SKAT – i SKAT’s eget regi, hvilket vel ikke kan være så svært at følge op på?

Det er lige netop her, at SKAT er “medskyldig” i sagen – forstået på den måde, at SKAT, på ingen måde har været deres opgave voksen – slet ikke. Man udbetaler overhovedet ikke den slags penge uden at have undersøgt kravet!

Det umoralske Tyskland
Året før Danmark løb ind i omtalte skandalesag, var Tyskland blevet angrebet på samme måde. Det der får mig til at dømme Tyskland i sagen er, at Tyskland havde fået oplyst, at Danmark stod på “listen” som et land, der ville lide samme skæbne. Men dette undlod vore EU-venner syd for grænsen at orientere os om – derfor mener jeg, at Tyskland har en del at forklare, idet de bare lod det ske. Det er direkte uansvarligt og umoralsk! Men det forklarer ikke SKAT’s eget ansvar i sagen – slet ikke!

IT Factory
I tidligere straffesager, om økonomisk kriminalitet, kender vi sagen med Stein Bagger, hvor omtalte kopierede Danske Bank’s papirer, og anvendte dem som dokumentation overfor revisionsselskabet. Det undrer mig virkelig meget, at man efterfølgende ikke har lært en skid om vor tids kriminelle!

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *