Alt for miljøet?

Nu skal der godt nok gang i miljødebatten, for denne mor, i Wales, har bestemt ikke uret. Moderen, Kerry Jones, der har et arbejde som landmand (landperson?) har taget sin datter ud af skolen, idet skolen har indført en skolemenu uden kød – hver mandag – som et forsøg på en indsats for et bedre miljø.

Jeg gad vide, hvordan vi her på Bornholm ville forholde os til sådan et tiltag, som vel kan sidestilles med, at alle tvinges ind i et forsøgsprojekt – i det offentlige regi – uanset om de er enig eller ej.

Kerry Jones udtaler bl.a.

Hvis du gerne vil skabe opmærksomhed omkring klimaet, hvorfor så ikke bare gøre det ved at afholde papirfri dage eller en bilfri dag?

Kerry Jones forstår ikke, at hvis skolen går så meget op i klimaet, hvorfor sender de så stadig breve ud til forældrene i stedet for e-mail? For, når vi taler om papir, så er vi inde på en produktion, hvor træ er et yderst vigtig element i produktionen – og her har Kerry Jones en pointe. Så, hvorfor ikke papirfri dage?

Vi skal værne om vore træer, hvis vi vil noget med vort C02-regnskab, og når vore politikere er fuldstændig forblindet på el-biler (igen CO2-regnskabet), så glemmer de produktionen af disse med batterier og elforsyningen – som vi slet ikke er klar til.

Lige til Klods Hans
I de senere år har vi haft en politisk debat om afgift på brænde, til de mange brændeovne vi har her i landet (hvilket kun er en dråbe i havet, når samtalen kommer ind på det samme i Skandinavien, De Baltiske lande, Rusland, Canada og Alaska). Herefter (nu taler jeg om Bornholm), så bygger vi fjernvarmeværker baseret på brændsel med træ!?! Den er lige til Klods Hans. Når alt kommer til alt, så vil A-kraft nok være det mest rene, men vi vil kun have A-kraft, når det produceres i Sverige! Det lyder helt forkert i mine ører.

Bilfrie søndage
Under oliekrisen i 1973 havde vi bilfrie søndage. Jeg gad nok se det politiske parti vove pelsen for at indføre noget lignende i dag – hvor vi har mange gange flere biler på vejene, og hvor miljøet rigtig lider under dette pres, for situationen i dag er langt mere alvorlig end dengang, selv om det er med hver sit fortegn!

Et eller andet sted har Kerry Jones ret i, når hun siger dette:

Det virker som om, at folk altid skal lade det gå ud over landmændene.

Hvorfor taler vi næsten kun om oksekød, når vi skal gøre noget for miljøet? Det med træerne kan jeg ikke bruge til ret meget, for vi siger et, og gør noget andet, og vor klode er taberen!

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *