Vort sundhedsvæsen og edb-systemer

I dag fik jeg en invitation til en screening for tarmkræft, en invitation jeg også fik for tre år siden. Screeningen er et tilbud og gælder alle borgere fra 50 år til og med 74 år.

For tre år siden takkede jeg ja til tilbuddet – og godt for det, for nu går jeg hvert år til kontrol for tarmkræft, for jeg har nu været af sted ad flere omgange.

Første gang var her på Bornholms hospital, hvor der blev fjernet to tumor (polypper), dog var der en større, som skulle fjernes på Bispebjerg Hospital. Herefter var jeg tre gange på Bispebjerg, og for et ½ år siden igen på Bornholms Hospital – og hver gang har lægerne fundet noget af samme slags, som skulle fjernes.

Nu skulle man (jeg) tro, at når jeg først svarer på en sådan invitation, samt flere hospitalsbesøg med operation – at systemerne i vort sundhedsvæsen talte sammen om de hændte. Men dette er slet ikke tilfældet!

Hver gang jeg mødte på Bispebjerg Hospital, havde jeg udfyldt den stor mængde formularer, der medfølger ved indkaldelsen – og hver gang bliver jeg overrasket over deres spørgsmål, for tilsyneladende bliver oplysningerne arkiveret lodret, for de er ikke i systemet. Tredje gang på Bispebjerg, blev jeg stillet samme spørgsmål ved sekretæren: “Er der nogen pårørende?” Så kunne jeg ikke dy mig længere, og spurgte om de slet ikke brugte de mange oplysninger jeg havde svaret på? Det faldt bestemt ikke i god jord!

I dag fik jeg så omtalte invitation (igen), så jeg greb hurtigt telefonen og ringede til sekretariatet for tarmkræftscreening, for nu rablede det bestemt for vort sundhedsvæsen.

På mit spørgsmål om, om systemerne slet ikke talte sammen, var svaret “Nej”. Hver sektion, Hospital osv. havde deres system, og når jeg var inde i systemet med tarmkræftundersøgelser m.v. – som var en direkte linje fra min første invitation, så fik sekretariatet for tarmkræftscreening slet ingen tilbagemelding om det hændte – at jeg nu var inde i behandling!

Det kører sgu bare for vort sundhedsvæsen.

Derfor var jeg stadig inde i sekretariatet system for tarmkræftscreening – og derfor fik jeg i dag en ny henvendelse. Kort sagt, det er spild af offentlige midler i form af arbejdskraft og økonomi – og spild af borgernes tid, for hvis jeg ikke havde ringet til sekretariatet for tarmkræftscreening, havde jeg nok fået en rykker – og endnu mere ressourcespild på den konto.

Helt ærlig, så er jeg rystet over denne opdagelse. Vi er jo et U-land i den henseende!

Erik Krog

Ps. Med dette indlæg, er jeg nu oppe på 2000 indlæg på denne blog 😉

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *