Giver det mening?

I dag i Jyllands-Posten, under politik (med henvisning til Kristeligt Dagblad), kan man læse, at Enhedslisten og SF nu lægger pres på regeringen, for, at få forbudt brændeovne i husstande med fjernvarme.

Der skrives videre i artiklen, at:

Det giver ikke mening med brændeovne i private hjem, når partikelforureningen er så skadelig, mener Søren Egge Rasmussen, energiordfører for Enhedslisten.

– I de områder, hvor man både har brændeovne og fjernvarme, synes jeg ikke, det giver mening. Der har man en fælles varmeforsyning, det er i tæt bebyggelse, og så synes jeg, man skal forbyde brændeovne, siger han til Kristeligt Dagblad.

Søren Egge Rasmussen mener, at det bør være et emne i de kommende finanslovsforhandlinger.

I SF er man også klar til at indføre et forbud, fortæller miljøordfører Carl Valentin.

– Der er ingen tvivl om, at når brændefyring står for cirka 65 procent af den samlede udledning af skadelige partikler i Danmark, så er det noget, vi er nødt til at tage alvorligt, oplyser Carl Valentin til Kristeligt Dagblad.

Danmark og Norge
I Danmark er der omkring 750.000 brændeovne, brændeovne, der kaldes for den største luftforurening af alle. I Norge er det helt almindeligt med brændeovne (der findes omkring 1.280.000 brændeovne i Norge), der kører døgnet rundt i vintermånederne, her hører man ikke det samme hylekor fra politisk side.

Giver det mening?
Her på Bornholm har vi fjernvarme, der kører på halm og træflis – døgnet rundt. Disse fjernvarmeanlæg fyrer for os alle – men mest med træ!?! Helt ærligt, jeg kan sgu ikke se den store forskel.

Næh, den eneste grund til at forbyde brændeovnene i private hjem, som har installeret fjernvarme, er, at øge fjernvarmeværkernes omsætning – og intet andet!

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *