Tour-regler

Dagens etapesejr i Tour de France gik til belgiske Thomas De Gendt (Lotto Soudal) – den sejr kan der slet ikke pilles ved. Efter hvad jeg kunne se på skærmen, var det en rigtig flot sejr, som næsten ikke kunne være mere fornem efter en hel dag i udbrud – så et stort tillykke Thomas De Gendt.

Jakob Fuglsang
Vor egen landsmand, Jakob Fuglsang, fra Team Astana, gjorde hvad han skulle. Holdet sluttede godt op om deres kaptajn, og satte en godt tempo forrest i favoritgruppen, hvor klassementrytterne blev testet.

Sidst på etapen rykkede Julian Alaphilippe (Quick-Step) og Thibaut Pinot (FDJ) fra Astana’s opskruede tempo – og efter Jakob Fuglsang (og andre ryttere, bl.a. Daniel Martin fra UAE Team Emirates) anklager om, at Julian Alaphilippe og Thibaut Pinot fik hjælp af en motorcykel, har Daniel Martin indgivet en klage til løbsledelsen om det hændte. Mit bud på den klage er, at det får han ikke noget ud af – Julian Alaphilippe og Thibaut Pinot er begge franske ryttere.

Sidste års vinder af touren
På et tidspunkt styrtede sidste års vinder af Tour de France, Geraint Thomas (Team Ineos). I den anledning skabte det en del frustration på TV 2 – om Team Astana skulle vente på Geraint Thomas (en form for fair play).

Men efter min mening skulle ingen vente på Geraint Thomas – men mindre de var fra Team Ineos. Geraint Thomas kører på samme vilkår som bl.a. Jakob Fuglsang – og da samme Fuglsang styrtede, fik han naturligvis kun hjælp fra sine egne holdkammerater. Derfor!

Mange såkaldte “Tour-regler”, er en fuldstændig misforståelse af cykelløb – når der sker styrt i et opløb, bliver løbet jo heller ikke neutraliseret.

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *