Russiske motorcykler på besøg

Bornholms Tekniske Samling (BTS) fik i går et sjældent besøg af nogle motorveteraner, – kørende på otte ældre russiske motorcykler.

De havde fået anbefalet teknisk samling af en af vore trofaste medlemmer, og jeg skal da lige love for, at motorveteranerne brugte al den tid de kunne afse på Østre Borregård.

Jeg fik en god samtale med en af veteranerne, inden de bevægede sig ud i de hellige haller, for det var et besøg de havde set frem til længe.

Naturligvis skulle jeg lige en tur ud på Teknisk Samlings parkeringsanlæg, for det er bestemt ikke hver dag, vi får den slags besøg.

Så jeg greb lige mit uundværlige kamera, for selvfølgelig skulle jeg da lige have lidt billeder med til bloggen

Flere af motorcyklerne havde intet navn (som jeg kunne se det) for disse motorcykler havde slet ikke den samme standard, som vi plejer at se andre foreninger/klubber komme med.

Men, – det har sikkert en del at gøre med, at reservedele i denne kategori, nok er en del sværere af anskaffe, end det vi andre er vant til.

Motorcyklerne havde en del rust på udstødning med videre, men det i sig selv, at fremskaffe disse sjældne klenodier, er vel en præstation i sig selv. Men flot – at der findes den slags “nørder” (ligesom os selv på samlingen), for ellers gik den slags helt i glemmebogen.

Det var slet ikke nok for mig, at tage et samlet billede af disse motorcykler, så jeg gik stille og roligt hen og tog et billede af hver enkelt.

Hvis mine læsere har kommentarer eller oplysninger til billederne, må I meget gerne sende mig disse oplysninger.

Selve dagen på BTS var en af de bedre, – når jeg taler om besøgende,

Sidste år, da vi næsten ingen regn havde, var vejret slet ikke det, vi kalder for “museumsvejr”, for turisterne ville hellere en tur til stranden, men starten på juli måned i år ser helt fornuftigt ud.

Stadig har vi en del kvinder siddende udenfor, selv om jeg gør mit bedste for at forklare dem, at BTS er meget mere end motorer og teknik, men af og til preller selv den bedste salgstale af på den kvindelige part – for, når først de har sat sig noget i hovedet, er det mere end svært af lave om på den idé, – men af og til lykkes det alligevel 😉

Familiemuseum
Egentlig er BTS et rigtig familiemuseum, hvor man kan se maskinestart (inden middag), prøve at sidde i en rigtig jagerbombemaskine, spille på klaver eller orgel, se en større legetøjssamling i stuehuset, se de gamle  køkkenredskaber, hvor bedstefar eller bedstemor kan fortælle om de udstillede ting fra deres eget barndomshjem.

Der er brandbiler, russiske biler, traktorer, et stort savværk og ikke at forglemme, et rigtigt elværk, der bliver startet op hver søndag. Så er der hele radiohallen, med fotoapparater, telefoner i alle afskygninger – og selvfølgelig musikinstrumenterne. Der er vævninger og kniplinger, og ikke at forglemme, hele stuehuset med de mange ældre møbler spise- og kaffestel og meget meget mere. Man kan også sidde i haven, gården eller i kaffestuen og spise sin medbragte mad – og så kan man også købe både øl, vand og is til yders rimelige priser. Og så har vi gratis kaffe!

Joh, på Bornholms Tekniske Samling er der rigtig meget at opleve – for hele familien og andre grupper, og det var lige nøjagtig det, at vore besøgende motorveteraner havde opdaget, så det hyggede sig i hinandens selskab – inden de drog videre sidst på dagen.

Klik på billederne, og du får dem at se i en helt anden størrelse!

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *