Rådyr på cykelturen

På min træningstur i dag mødte jeg et par rådyr – et dødt og et sprællevende. Og hvordan hænger det så sammen?

Her på Bornholm har vi mindst dobbelt så mange rådyr pr. indbygger end den øvrige del af Danmark, så man skal passe meget på, når man kører i skovområder – men bestemt også steder, hvor der ikke er skov!

Dagens træningstur på “lågen” gik over Gudhjem og Østerlars med kurs mod Danmarks tredje største skov, Almindingen, og meget forståeligt er hastigheden for biler sat til 70 km/t, for der er rigtig mange råvildt i skoven.

Døde dyr
Men – her mødte jeg ikke noget af den art, det var først da jeg kom ned mod Vestermarievejen, at jeg mødte et dødt rådyr, som havde ligget i vejkanten et godt stykke tid. Helt ærligt, så kunne de billister, der kører disse dyr ihjel, godt lige give et praj til myndighederne, så disse døde dyr kan blive fjernet!

Jeg kom godt rundt om Almegårds kaserne, selv om jeg havde en del bøvl med den hårde vind siden Gudhjem, hvorefter jeg satte kursen mod Nyker, Klemensker, Olsker og Allinge. På nedkørslen på  bakken, 1½ km før Olsker, sprang der pludseligt et rådyr ud fra en mark – bare et par meter foran mig – og en del biler i hver sin retning. Rådyret kom sikkert over på den anden side, – men nu er der det med rådyr, for når der kommer et, er der som regel også andre lige efter – og jeg var lige i skudlinjen.

Men af en eller anden grund gjaldt denne regel ikke i dag, så jeg kunne slippe bremserne og køre videre mod Olsker.

Jeg kunne lige så godt havde fået dyret lige ind i siden, tænkte jeg, men forlod meget hurtigt denne tanke. På den anden side, havde jeg lige pludselig fået varmen, så helt slippe tanken kunne jeg altså ikke.

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *