En lille historie fra 60’erne’s Færøerne

I de gode gamle dage, afholdte afholdslogen (også bare kaldet “Logen”) i Thorshavn dans om lørdagen, hvor de unge kunne komme og danse og more sig indtil kl. 23:30 (man måtte nemlig ikke danse ind i søndagen).

Når det nu var Logen, det stod for arrangementet, så siger det sig selv, at spiritus var bandlyst i dansen. Nu var det i øvrigt så som så med Logens egne medlemmer – når det gjaldt indtagelse af spiritus, for onde tunger berettede, at flere medlemmer måtte lade bilen stå efter den sidste generalforsamling.

Jeg var jo selv en tur i dansen, hvor der kun var sodavandsflasker mellem deltagerne – så alt var i den bedste orden. Eller var det nu det?

En bekendt kom hen til mig – tydelig beruset – og bød mig en “snaps” af sin sodavandsflaske. Som det er skik på de breddegrader, tog jeg en slurk af flasken, men blev noget overrasket over flaskens indhold – der lignede sodavand – men bestemt ikke var det.

Da jeg rakte flasken tilbage til byderen, fik jeg lige dette gode råd med på vejen, “du skal nok ikke ryge lige med det samme”.

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *