En regerings miljømålsætning

Den nye socialdemokratiske mindretalsregering samt Det Radikale Venstre, Enhedslisten og SF, har aftalt en målsætning om, at Danmark skal udlede 70 procent mindre CO2 og andre klimagasser i 2030, end vi gjorde i 1990.

Det må siges at være en yderst ambitiøs målsætning, hvor vi ikke engang ved, om vi har den krævede teknologi til at opfylde det. Nu nytter vor indsats heller ikke ret meget, hvis resten af verden ikke gør noget tilsvarende, for Danmark udgør kun omkring 1% af kloden!

Med den varme vi for tiden oplever her i Europa, er der vel ikke meget at sige til, at vore børn og børnebørn bliver skræmte over deres fremtid, men det kræver vel også en indsats af dem at nå målet, for de kan helt sikkert selv bidrage en del – f.eks. ved selv at cykle/gå i skole, hvilket vi andre gjorde i deres alder.

Holder målsætningen?
I går kunne vi læse i pressen, at Danish Crown i Horsens (landets største svineslagteri) fyrer 175 medarbejdere!?! – og hvad har det så at gøre med omtalte miljømålsætning?

Joh, for årsagen til nedgangen i antallet af slagtegrise, er, ifølge Danish Crown, at alt for mange slagtesvin bliver eksporteret til udlandet.

  • I 2004 blev fire millioner levende smågrise eksporteret – i år er det steget til 14,6 millioner
  • I 2004 blev der slagtet 23 millioner svin på danske slagterier – i år er tallet faldet til 17,5 millioner

Det vil sige, at der foregår en kæmpe transport “op og ned af vore motorveje” med en masse slagtesvin, hvilket bestemt ikke kan være befordrende for vort miljø!

Men – Danish Crown konkluderer, at det er prisen, der flytter grisen, hvilket jeg oversætter til, at miljøet kommer efter indtjeningen – eller profit, som det nu kaldes!

Hvis det er det parameter vi skal køre vor nye miljømålsætning efter, så kan regeringen – med deres støttepartier – godt stikke den miljømålsætning op et vist sted, for så er den ikke mere værd!

Regeringen har da også selv vist, hvor meget de selv går op i miljøet – idet de nye 20 ministre skulle anvende 20 brændstofslugende biler, til, at transportere sig til Amalienborg (5 minutters kørsel), hvor deres udnævnelse lige skulle konfirmeres af Dronningen.

Helt ærlig, jeg tror ikke et klap på den miljømålsætning

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *