Grådige bornholmere?!?

Der går en del historier om “de grådige bornholmere”, der bare tager kassen, når de lejer deres boliger ud til de mange tilrejsende, som hvert år deltager/besøger Folkemødet i Allinge.

Inden Folkemødet tjekkede jeg priserne på ferieboliger, og jeg blev aldeles nedslået over, at der slet ikke var hold i de mange anklager, for jeg kunne slet ikke få øje på en eneste, der var grådig i den henseende, nok nærmest det modsatte. Jeg havde forventet lidt af en sandhed i de postulater.

Men, når vi så taler om priser på alle de stande Folkemødet består af, så er det en helt anden sag – uden at jeg dog kender priserne, for det er lidt af en hemmelighed. Nu er det ikke kun Folkemødet, der står for en opgskruning af omtalte priser, for rigtig mange vil have en fod med på Folkemødet – så prisstigningerne skyldes i den grad udbud og efterspørgsel, hvor aktørerne nærmest overbyder hinanden – for pladsen på Folkemødet har sin naturlige begrænsning.

TV-værter som ordstyrer m.v.
Når jeg så er kommet ind på “grådighed”, så er det helt naturligt at komme ind på de TV-værter, der havde et yderst vellønnet bijob i Allinge.

Den eneste kendte TV-vært, der ville oplyse sit salær under Folkemødet var Ane Cortzen. Som jeg har kunnet læse mig til, hævede damen kr. 20.000,- for hver ordstyrejob under Folkemødet, og da hun havde fire af slagsen, kunne hun sætte kr. 80.000,- ind på kontoen på bare tre dage.

Et andet sted læste jeg, at i Radioprogrammet “Den Korte Radioavis” berettede den fiktive satirefigur, Kirsten Birgit, at hun efter tre dage på Folkemødet, kunne sætte kr. 300.000,- ind på sin personlige konto.

Hvad tror I dette panel hæver i hyre efter Folkemødet?

Hvem sagde noget om de grådige bornholmere?

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Grådige bornholmere?!?

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Det er altid god latin-hvis man kan føre “krigen”over i fjendens lejr!!! Det er flot hvis”boligmarkedet”ikke eksploderer under Folkemødet.- Men tankevækkende gode”honorarer” som ordstyrer-som de fleste IKKE ville oplyse om!! Men det er da “godt betalt”…….

  2. Erik Krog skriver:

    Der findes sikkert eksempler på boligmarkedet, hvor der bliver taget overpris i sidste øjebliks bookninger, men ret generelt set, er det et helt normalt prisleje for Bornholm. Men journalisterne er ret gode til, at hænge bornholmerne ud for griske, hvor deres egen griskhed bliver underspillet – eller slet ikke omtalt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *