Færdselsloven gælder også på Bornholm

Folkemødets presseansvarlige for politiet, Michael Schollert, fortalte, at ikke alle de mange tusinde folkemødegæster kunne finde ud af at overholde færdselsloven.

Nu er det bestemt ikke kun vore gæster, der ikke kan det, for det er helt almindeligt, at cykelstier og fortove bliver anvendt som parkeringspladser for de mange biler her på Bornholm.

Selv om politiet gjorde en god indsats i den henseende, f.eks. afholdte de en spirituskontrol i Sandkaas om lørdagen – om morgenen – hvor flere løb direkte ind i en anholdelse for spirituskørsel, idet nattens indtagelse af de våde varer endnu ikke var helt fordampet, så var der stadig en del politiet kunne gøre (når nu der var så mange af dem). Mange af vore gæster regner Bornholm for en ferieø – hvilket det så også er – men, færdselsloven gælder altså også her!

Det med cykelstierne,  er et problem. Alle cyklister skal cykle på cykelstien, hvis der findes en sådan, ellers må kørebanen anvendes. Billisterne ejer ikke vejene, selv om man skulle tro det, men cykelstierne har de altså ikke noget at gøre på. Gang på gang kommer jeg ud for, at cykelstierne er helt blokeret af biler, og det gør det ikke bedre, at mange biler holder på steder, hvor det direkte er farligt for cyklisterne. Flere stedet, på strækningen fra Tejn til Allinge, er dette mere reglen – og ikke undtagelsen, men tilsyneladende har politiet andre opgaver på Bornholm – eller?!?

Skal der virkelig lig på bordet, før der sker noget overfor disse ulovligheder?

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *