Trolling Master i Tejn

I går sluttede verdens største Trolling fiskeri. Et arrangement, afholdt af det danske TV2, der har valgt Tejn Fiskerleje til centrum af dette internationale stævne.

Der var tilmeldt 400 både, der havde deres udgangspunkt fra både Tejn og lidt i Allinge Havn.

I år har jeg ikke været så meget på havnen, som jeg har været på de tidligere stævner, men lidt kan også gøre det, så den sidste dag gik jeg ned til havnen med vore gæster fra Lyngby.

Største laks
Selv om jeg ikke fulgte slaget hel tæt, kan jeg alligevel skrive så meget, at første præmien, på de kr. 100.000, gik til Erik B. Larsen fra Jægerspris, der landede en laks på ikke mindre end 19,460 kg.

Lørdag sidste dag
Da vi ankom til havnen, omkring 11:30 tiden, var der stor kø ved indvejningen. De mange trollingdeltagere ventede på, at få deres fangst indvejet, så det kunne indgå i tallet for nations- og bådkampen.

De største laks blev taget fra, for, at de kunne komme på podiet senere på dagen, for selvfølgelig skulle TV2 da have det med i deres afslutningsudsendelse.

Flere boder
På havneområdet var der opført endnu flere boder, end jeg før har oplevet. Naturligvis var der de traditionelle boder med al det fiskeriudstyr, man kan tænke sig, men nu er der også noget, der hedder sult for de mange deltagere og tilskuere, og da vort lokale bageri har haft lukket de sidste tre år, måtte man råde bod på det – derfor burgerboder m.v.

Skipperkroen
Den lokale kro, Skipperkroen, har været lukket et stykke tid på grund af salg, så den ny ejer har haft travlt med at gøre klar til trollingtræffet – og det blev den også, til glæde for de mange besøgende.

Lige over middag fik vi en del regn, hvilket var godt for Bornholm som helhed, da vi allerede havde været vidne til en del jordfygning – og når det sker, flyver såsæden samme vej, til stor skade for den lokale landmand.

Nu var det nok ikke alle på havnen, som var interesseret i regnen, hvilket man ikke lige kunne betænke dem i på det tidspunkt. Bl.a. var TV-holdene lidt bekymret for deres dyre udstyr, og det kan jeg sagtens sætte mig ind i. Tilbage står nu, at de næste 361 dage sker der ikke en pind i Tejn, og det er et problem, jeg mener vi skal have løst, for mange andre steder på Bornholm er der allerede godt gang i de mange aktiviteter, som man kan møde/deltage i sommeren igennem.

Klik på billederne, og du får dem at se i en helt anden størrelse!

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *