Til dialogmøde i Danske Bank, Rønne afdeling

I går deltog jeg i et dialogmøde i Danske Bank, Rønne afdeling. Jeg var blevet inviteret af vor bankrådgiver, der mente, at jeg kunne være interesseret i en redegørelse om den opståede situation i forbindelse med “hvidvaskningssagen” for Danske Bank i Estland.

Og helt ærligt, så kunne jeg godt tænke mig at høre lidt mere om den sag, for et postulat i en sag, der drejer sig om kr. 1.500.000.000.000 i “vaskemaskinen” kræver en forklaring på flere niveauer.

Jeg havde selvfølgelig læst og set/hørt om sagen i vore landsdækkende medier, men at få lejlighed til selv at stille spørgsmål i sagen, havde jeg endnu ikke haft mulighed for.

Vi fik en god gennemgang af Danske Banks risikovurdering af kunderne – i Danmark. Dette system kunne dog ikke overføres til Estland, hvilket var den direkte årsag til, at banken, kort sagt, ikke havde den samme føling med kundernes konti, som man har i Danmark.

Danske Bank køber den finske bank
Jeg har ikke et referat fra hele mødet, hvilket heller ikke er min hensigt med dette indlæg, dog havde jeg et spørgsmål, som jeg allerede før mødet meget gerne ville have svar på. Jeg forstod simpelt hen ikke, hvordan man har kunnet overse gennemstrømningen af så mange penge – uden at stille spørgsmål til kunderne, for omsætningen må have steget enormt efter Danske Banks overtagelse af den finske bank, Sampo Pank (det staves sådan).

Overraskende svar
Svaret var, at det var lige netop det, der var den svære del af opgaven, idet omsætningen næsten ikke var steget siden. Mit næste spørgsmål var så til mødelederen: “Du siger så direkte, at hvidvaskningen har foregået hele tiden – altså, også under Sampo Pank?” Dette kunne han kun svare bekræftende til.

Tak for et godt møde i Danske Bank, Rønne afdeling.

Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Til dialogmøde i Danske Bank, Rønne afdeling

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Ak-Ja-Det er en pinlig sag,hvor men “hentede” Borgen hjem til KBH.for han kunne jo tjene penge…Så gav man ham 20 mill.i håndtryk… Ak-ja…

  2. Erik Krog skriver:

    Den del var vi også inde på. Borgen blev ansat via en kontrakt, og så længe Borgen ikke er dømt for noget i den omtalte sag, så kan man kun holde sig til kontrakten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *