En tur på vinterrammen

Det har ikke rigtig været vinter i år, og med de temperaturer, vi oplever for tiden, tyder det på et meget tidligt forår. Derfor har vi heller ikke oplevet det helt store saltsvineri på vore veje, men alligevel nok til, at jeg ikke har taget raceren med på træningsturene, her har vinterrammen måtte holde for.

Nu er en lidt tungere MTB’er heller ikke det værste, man kan træne på, og da slet ikke på de mange bakker vi har her på Bornholm. Så mens raceren hviler sig trygt i hjemmetræneren, har det været min gode vintercykel, der har taget imod lidt salt på landevejene – på trods af de varmegrader årstiden har budt os (og så er det bare 25 dage siden, vi har haft Kyndelmisse, og i går havde vi to-cifret temperaturer).

Af og til tager jeg mit kamera med på cykelturene, hvilket også var tilfældet i går, for med den sol over Bornholm, ville jeg være lidt af et skarn, hvis jeg ikke havde lidt billeder med til bloggen – og dermed mine læsere – for der er nok af motiver at tage af.

Turen gik gennem Døndalen, som altid ligger smukt her på Nordlandet – uanset årstiden. Nu fortsatte jeg videre mod Gudhjem, så motiver fra Døndalen venter jeg med til en anden gang. Vejen til Gudhjem har igennem længere tid været belemret med vejarbejde, idet der bliver lavet cykelsti på strækningen. Lidt træls, men sikker godt når det engang bliver færdigt.

Ingen turister – endnu
Lige for tiden har vi hele Bornholm for os selv, idet turisterne endnu ikke er kommet, men det varer nok ikke så længe, for om 1½ måned har vi Påsken, og så “er freden slut” lige indtil efterårsferien. Forøvrigt – så har Bornholms Tekniske Samling åbent fra den 13. april, så hele Påsken har vi åbent i år, og som sædvanligt er der altid nye gamle ting at se på – og ikke mindst, en flig af datidens “Klædeskabet” – så kombardo.

Melstedgård
Som man kan se af billederne ovenfor, så var jeg også forbi Melstedgård, som bestemt er et af mine favoritsteder, når det gælder fotografering. Også den gamle stubmølle, fra Tejn, står flot på bakken overfor gården, og den gamle traktor trækker helt sikkert mange nysgerrige blikke fra de besøgende og de forbikørende.

Hvis man bevæger sig over vejen mod skoven, kan man opleve et af de mange vandløb, som findes her på Bornholm. Lige for tiden er der rigtig meget vand i vore åer og mindre vandløb.

Igen, klik på billederne for at se motiverne i en helt anden størrelse.

Jeg fortsatte op mod Kjelseby, hvor bakken er lidt af en prøvelse for de utrænede, og på denne årstid hører jeg nok ikke med til de meste formstærke ryttere, så ja – der skulle lægge kræfter i på bakken.

Jeg vil lige slutte denne billedeserie af med et vue ud over Gudhjem, som vel nok er en af de mest besøgte byer på Bornholm – og indrømmet – byen ligger ret flot ud mod Østersøen.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *