Børns sprog

I den sidste tid er børns sprog kommet på dagsorden, for det flyder mere og mere med beskidte gloser fra den aldersklasse. Og jeg kan da kun give denne observation ret, for det er bestemt ikke kønt at høre på. Okay, vi voksne river da også et par bandeord af i ny og næ, men at sidestille det med vore børn og børnebørns sprog er lige i overkanten – for ungernes sprog er meget værre.

Forældrenes skyld?
Jeg har set og hørt diskussioner på TV om problemet, og resultatet blev udlagt som, at børnene efteraber deres forældre, så det er de voksne, der bærer skylden – ikke børnene!!!

Men – den udlægning køber jeg slet ikke. Jeg var for et stykke tid siden efter et af mine børnebørn, der slet ikke kunne spille computerspil uden en hel masse engelske bandeord – og han undskyldning var, at det var et “must” i den slags spil. Det hørte med til spillet!?! Det var jeg slet ikke enig i.

Et eller andet sted fortæller det mig, at børn ikke helt er klar over, hvor sjofel og beskidt de engelske bandeord egentlig er, for i min tid i Australien sagde man ikke den slags ord, hvis der var en kvinde tilstede – men igen, det var nok en anden tid dengang i 60’erne.

Medierne har bestemt et ansvar
Men tilbage til medierne, som lagde hele skylden over på forældrene – for medierne har  undladt at vende blikke 180 grader – altså på dem selv! Det er bestemt ikke småting af engelske bandeord vi hører i radio og TV af danske værter. Selv programtitler “smykker” sig med et “fucking”, og man behøver da slet ikke gøre sig umage, for, at lede efter bandeord i de danske medier, for det er næsten reglen end undtagelsen.

Så kære medier, I er selv med (måske hovedårsagen?) til at give børnene det beskidte sprog, for måske ser børnene mere op til TV og computere, end godt er!

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *