Per Stig har en pointe

Den tidligere konservative udenrigsminister, Per Stig Møller, sagde i dag, på TV 2 News, at hvis der sidder danske tilfangetagne IS-krigere i kurdiske fængsler, har vi pligt til at tage dem tilbage til Danmark.

Pointen
Vi (Danmark) kan ikke forlange andre lande at tage imod deres statsborgere, som vi udviser fra Danmark, hvis vi ikke selv vil tage imod vore egne.

Dette argument er noget svært at modsige.

Vi kunne da fremkomme med et krav til berørte lande om lige for lige, således, at disse lande forpligter sig at tage imod deres egne statsborgere fra Danmark!

I Storbritannien (UK) overvejer de at tage det britiske statsborgerskab fra landets IS-krigere/sympatisører, hvis vedkommende har et dobbelt statsborgerskab. Derved bliver den ramte ikke statsløs. Måske en ide for Danmark?

Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Per Stig har en pointe

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Hvis det er danske statsborgere skal de selvfølgelig tilbage til en retssag i Danmark,men hvordan skal politiet bevise at vedkommende har været”IS kriger” og ikke bare på besøg ved en familie. Hvis der er tale om dobbelt statsborgerskab er et for mig i orden ,at annullere det danske statsborgerskab “in absentia”alene på beviset at udrejse til “krigsområdet i mere end 14 dage. Men det er følelsesmæssigt område hvor følelserne let løber af med en!!!!

  2. Erik Krog skriver:

    Hvis en dansk statsborger udfører en kriminel handling i et andet land, er det det pågældende land, der står for retssagen. Når så en eventuel straf er udstået – og den straffede person vender tilbage til Danmark (vi kan jo slet ikke nægte en dansk statsborger indrejse til landet), så er det op til de danske myndigheder, om de har et mellemværende at gøre op med personen. Hvis den pågældende kun har et andet statsborgerskab end dansk, selv om personen er født og opvokset i Danmark, kan Danmark helt klart nægte denne indrejse til Danmark.
    Hvis personen har et dobbelt statsborgerskab, er det helt i orden at tage de danske statsborgerskab fra personen – hvis den pågældende har deltaget aktivt i IS, som må sidestilles med landsforrædderi, idet Danmark har deltaget/deltager i kampe imod IS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *