Min lille erfaring som forfatter

Nu skriver jeg for det meste på bloggen, men det er dog blevet til et par bøger, og en ny er da også i støbeskeen. For mit vedkommende, kommer ideerne altid ud fra noget jeg har oplevet, og når jeg så begynder at skrive, bliver det meget anderledes end det tiltænkte.

Når udgangspunktet er egne oplevelser, vil indholdet helt naturligt sætte sine begrænsninger, der efterhånden ville kunne sammenlignes med en dagbog, og det skal det bestemt ikke være, for virkligheden er helt sikkert en del mere kedelig end fantasien.

Jeg husker tilbage på min tid som teenager, hvor vi unge begyndte at komme til indbyrdes “fest” ved hinanden. Jeg husker altid disse fester omtalt som noget virkeligt sjovt, hvor der “skete en masse”, men virkligheden var en del mere kedelig. Jeg fattede slet ikke, at mine venner gad komme til den slags.

Når man så begynder at skrive, er det en helt anden verden, man kommer ind i. Her er det forfatteren der styrer begivenhederne – eller er det det? Min erfaring siger mig noget helt andet. Forfatteren er mindst lige så spændt på udviklingen, som den senere læser vil være det.

Jeg oplever gang på gang, at jeg bliver overrasket over en romans udvikling, så derfor, når man først er rigtig begyndt at skrive, vil man nok blive ved med det, selv om man aldrig kommer op på det plan, som de etablerede forfattere befinder sig på – men mindre kan også gøre det, og som forfatter udvikler man sig hele tiden.

Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *