Julekortet er dødt

Det traditionelle håndskrevne julekort eksisterer ikke mere – i hvert fald ikke her på adressen. Hvert år skrev vi omkring 25 til 30 julehilsner, og vi fik lige så mange tilbage. Kortene hængte vi på loftledningen, der førte hen til lampen over sofabordet. De mange korthilsner hørte med til julestemningen i stuen.

Men, dengang kostede portoen  en hel del under de 10 kroner, så der var selvfølgelig også råd til et eller to julemærker på kuverten. I dag er det en meget dyr historie at sende almindelig post, hvis det i det hele taget kommer frem?

Post Nord reklamerer med, at et brev på indtil 50 gr. kommer frem indenfor 5 hverdage for 9 kroner, men det er der vist ikke mange, der tror på. Hvis så et brev skal komme frem den næste hverdag, efter forsendelsen, koster det 18 kroner i porto – det er der heller ikke ret mange, der tror på. Min egen erfaring siger mig, at hvis man sætter sin lid til dette postvæsen, så bliver man skuffet – rigtig mange gange!

Det er i hvert fald en af de afgørende faktorer for, at vor julekort har lidt døden – en historisk æra er gået bort.

Okay – så får vi da en masse julehilsner på facebook, sms’er, e-mail, e-kort og hvad ved jeg – og så er der også de hilsner på facebook, man skal sende videre (hvis man da er enig i det skrevne!?!) – det er lige her at kæden hopper af, man skriver da vel ikke en hilsen uden at mene det – eller hur?

Men altså – de elektroniske “julekort”, er slet ikke det samme som et fysisk personligt julekort, eller hvad mener du?

– og så må frimærkesamlerne virkelig have hårde tider

Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *