Går Ekstra Bladet for langt?

I en retsstat er man uskyldig indtil det modsatte er bevist, og da Danmark er en retsstat må det også gælde for os, hvilket vi også bryster os af.

I dag kan jeg så læse denne overskrift i Ekstra Bladet: “64-årige kvinde fængslet: Forsøgte at dræbe sin mand på hospital.”

Ifølge overskriften HAR kvinden altså forsøgt at dræbe sin mand – med andre ord, som læser jeg det, er kvinden skyldig ifølge Ekstra Bladets overskrift. Men det modsatte er endnu ikke bevist – og kvinden nægter det også! Går Ekstra Bladet så for langt med den overskrift?

I artiklen står der bl.a.

En 64-årig kvinde blev søndag formiddag ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet frem til 17. januar. Ifølge sigtelsen har hun i en periode på godt et halvt år forsøgt at slå sin 73-årige mand ihjel med medicin. Hun nægter sig skyldig.

– Vi mener, at den anholdte flere gange har givet sin 73-årige mand medicin under indlæggelser på sygehusene i Aabenraa, Sønderborg og Odense, sagde anklageren ifølge SønderborgNyt, der var til stede under grundlovsforhøret.

Sigtelsen lyder på flere forsøg på manddrab og meget alvorlige legemsbeskadigelser, skriver SønderborgNyt.

– Det er en alvorlig sag, hvor den 73-årige mand gik i koma og fik meget nedsat hjerneaktivitet i tre til seks dage ad gangen, sagde anklageren, Marianne Bager, ifølge mediet.

Som jeg læser det, så er kvinden kun sigtet – men nægter sig skyldig – altså det modsatte er ikke endnu bevist. Så indtil nu, er kvinden uskyldig. Derfor, mener jeg, er Ekstra Bladet gået for langt i den aktuelle overskrift! Der burde også have have stået disse ord – “sigtet for”.

Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *