Lave salgstal i Flensborg

Den havde jeg ikke lige set komme, men nu drejer det sig om selve hjertet i Flensborg, og det har jo ikke meget at gøre med Fleggaard, Otto Duborg og de andre kendte indkøbscentre, som danskerne normalt handler i ved den populære grænsehandel.

Og hjertet i Flensborg er gågaden og området i dennes nærhed, og når jeg nu har kendt Flensborg, siden jeg var 18 år, så er det noget af en melding med de lave salgstal, for her taler vi om en meget populær bydel i Flensborg.

Mange mennesker
Det paradokse er, at det vrimler med mennesker på den Flensborgske gågade, men alligevel falder salget i gadens forretninger. Flere og flere butikker lukker, skriver Flensborg Avis, idet indtægterne ikke kan følge med de stigende udgifter – og det på trods af, at en million besøgende tager til Flensborg, og er med til at fylde gågaden hvert år – og alligevel er omsætningen faldet med 5 til 10 procent!

Kun en en fjerdedel af bydelens forhandlere er tilfreds med omsætningen, hvor omkring dobbelt så mange forhandlere er direkte utilfredse.

Tøjforretninger
Det er navnlig forhandlere af tøj, det går ud over. En butik, der har haft til huse på Storegade (Große Straße) i over 40 år (NIK Fashion) er direkte lukningstruet. Også boder og cafeer har det svært. En cafeejer mener, at julemarkedet har mistet lidt af sin charme, da boderne ligger langt fra hinanden i Storegade.

Når jeg tænker tilbage på mine egne ture gennem gågaden i Flensborg ved juletid, var netop denne charme ved Flensborg, som jeg husker med glæde – en charme, som fik mig direkte til, at opsøge denne gades meget specielle tiltrækning på denne årstid. Jeg håber meget for Flensborg, at de komme tilbage på sporet igen.

Internettet
En af de ting vi må vænne os til, er, at mange handlende besøger de fysiske butikker – for derefter at købe på internettet, hvilket postvæsenets store travlhed, her op til jul, også beviser. Der skal virkelig tænkes igennem, for at vende denne negative udvikling for de fysiske butikker – en udvikling, vi også kan nikke genkendende til i Danmark.

Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *