Har Trump taget gidsler?

Det er ikke hver dag, at en siddende præsident i USA, kan beskyldes for gidseltagning, men det er lige netop det, jeg mener, manden gør med sin handling for tiden!

Okay, nu er Trump ikke den eneste amerikanske præsident, der har benyttet sig af denne noget underlige form for handling, når noget gik dem imod, men det ligner en mellemting mellem et barn, der ikke kan få sin vilje, og noget der minder om gidseltagning.

Omkring 800.000 offentligt ansatte i USA er sendt hjem uden løn, som konsekvens af, at demokraterne og republikanerne ikke kan nå til enighed om en finanslov for 2019. Herefter har Trump grebet til det våben, der omtales som nedlukning, når nu demokraterne ikke vil makke ret. Resultatet er, at de omtalte offentlige ansatte er tager som gidsler!

Uenigheden
Det, de to partier er uenige om på finansloven, er, at den amerikanske præsident, Donald Trump forlanger, at der afsættes i fem milliarder (5.000.000.000) dollar til en grænsemur mod Mexico.

Valgløftet
Dengang, der var valgkamp, for et par år siden, lovede Trump, at der skulle bygges en grænsemur til Mexico – og, at den mur skulle Mexico betale. Det ville Mexico naturligvis ikke, men da muren var et valgløfte, skulle den selvfølgelig bygges. Et valgløfte er et valgløfte – men det vil demokraterne ikke hænges op på – og da slet ikke et valgløfte, der var årsag til, at den demokratiske præsidentkandidat led et nederlag!

Præsidenten har fremlagt et finanslovsforslag i Repræsentanternes Hus, hvor republikanerne har flertal. Men, der er altså også noget, der hedder Senatet, og for at forslaget kan vedtages, skal 60 procent i Senatet stemme for forslaget. Og det er netop lige her, at demokraterne har flertal, så derfor er det ikke lykkedes præsidenten, at få demokraterne til at gå med på den galej. Og da den lille dreng præsidenten så ikke kan få sin vilje, tager han bare 800.000 offentlig ansatte som gidsler.

Færøerne
Så kan jeg meget bedre lide den gamle metode (den findes desværre ikke mere) som Lagtinget, på Færøerne, i sin tid havde indført. Hvis de folkevalgte ikke kunne enes, blev de sat ud på spidsen af klippen ved Tinganes, hvor havet til tider slog ind over klippen – og de kom ikke ind, før de var enige.

Joh, efterkommerne af de gamle vikinger kunne godt løse “den slags forhandlinger”, og det kunne de lære noget af over there.

Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *