“Den Store Bjørn” og “Postbåden Peter”

Under hele Folkemødet har Tremasteren “Den Store Bjørn” ligget til kaj i Tejn Havn, så i dag fik jeg endelig tid til at tage ned til havnen for at tage et par billeder af dette meget smukke sejlskib.

Fyrskib
Sejlskibet har hele 10 sejl, men har en fortid som fyrskib. Det er bygget helt tilbage i 1902, så vi taler altså om en “dame” på hele 116 år

“Den Store Bjørn”
Sejlskibet blev ombygget til en tremastet skonnert i 1980, og derved blev det tidligere fyrskib til Danmarks største sejlende træskib – og selvfølgelig har dette skib en stor tiltrækning på en fotograf, der har sejlet rundt på mange af de store have fra Færøerne, rundt om Afrika og helt til Australien.

Men ligegyldigt hvilken havn i verden man besøger, så vil en dansker altid skimte efter et Dannebrog fra havnens skibe – for et smukkere flag findes ikke.

Lidt om “Den Store Bjørn”
Det smukke træskib har flere gange krydset Atlanten, samt deltaget i Tallships Race og ikke mindst – sejlet alle de danske farvande tynde.

Skibet indeholder
Sejlskibet er konstrueret med forbanje til 8 personer, 3 to-mandskamre, 1 et-mandskammer, 4 1-mandskamre agter, to moderne toilet m. brus, et vaskeri, en watermaker, et maskinrum (3 cyl. alpha-diesel, 3 stk. hjælpemotorer, oliefyr), og et moderne navigationsudstyr, sikkerhedsudstyr og en MOB-båd (ribbåd – gummibåd med glasfiberbund)

Besætningen
Jeg har læst mig til, at for at kunne sejle skibet world wide, skal besætningens størrelse være en sætteskipper, en styrmand, to matroser og en motorpasser, – men, for mig at se, så kan der vist heller ikke undværes en eneste af den besætning, for det er skibet for stort til.

“Postbåden Peter”
Da  jeg sprang rundt på kajen i Tejn Havn, for at tage et godt billede af tremasteren, tøffede “Postbåden Peter”, der har sin sejllads på Christiansø, lige så stille ind i havnen, og så var det bare om at slå kameraet om på video, for at få den seance ind på bloggen. Derfor fandt jeg også plads i dette indlæg til denne video – og det kan man ikke være helt utilfreds med 😉

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til “Den Store Bjørn” og “Postbåden Peter”

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Herligt-.dejligt med lidt skibe på din gode blok,samt lidt orientering-Godt gået Gamle Jas,,,

  2. Torben D. Krog skriver:

    Tak for siden om “Den Store Bjørn”.
    Dejligt med noget baggrundsviden om den flotte skonnert. jeg så den i Limfjorden i sidste uge (uge 37), men har ikke fundet så meget historie om skibet, før jeg fandt din side!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *