Hammershus – fra en anden synsvinkel

Forleden tog vi en tur til Hammershus Slots ruin, for at se det nye besøgscenter.

Det var den danske arkitekt, Jørn Utzon, der var inspirator til det nye besøgscenter, idet han havde udset sig den nye vinkel, hvor den nye bygning senere blev opført.

Jeg har dog ikke helt forstået, at man har kunnet bygge på et fredet areal, men i og med, at dette kan lade sig gøre (nu også ved Helligdomsklipperne), må dette danne præcedens for andre byggeprojekter på fredede områder?!?

Billedet til venstre må hedde noget som, “ny og gammel stil mødes på Hammershus”.

Slotsgården
Jeg dækkede tidligere nedrivningen af Slotsgården, der var cafeteria og kiosk ved indgangen op til slotsruinen. Jeg forstod ikke denne nedrivning, idet bygningerne sagtens kunne anvendes til noget andet. Det var dengang.

Efter det nye center er indviet, kan jeg sagtens se ideen i denne nedrivning, da man slet ikke kan komme ind på den gamle P-plads og op mod borgen. I dag går al gående færdsel fra den nye P-plads ind mod besøgscentret. Og jeg må indrømme, at den nye vinkel på udsigten til Hammershus er helt fantastisk. Jeg er ret sikker på, at denne investering vil få mange turister til toppen af Bornholm – selv om Hammershus er vel besøgt i forvejen.

Folkedansere m.v.
Da vi ankom til centret, så vi er par folkedansere i deres flotte dragter, men det var kun fortroppen. Under en halv time senere vrimlede det med folkedansere fra Norge og Danmark.

Længere op mod borgen var der et hold musikanter, der fik enkelte til at tage nogle dansetrin i græsset. Andre havde sat sig i det høje græs, hvilket, for et fotograf, fik kameraet i stilling, for det var nogle helt utrolige motiver, man kunne få i kassen – hvis motiverne bare ville opføre sig helt naturligt? Derfor tog jeg et par hurtige billeder, så folk ikke kunne nå at  “stille sig til skue” for fotografen.

Nu havde vi været på Hammershus en del gange, så på denne tur var det kun selve velkomstcentret vi var interesseret i, derfor blev det, i denne omgang, ikke en tur rundt på borgen. Men det gør vi sikkert en anden gang, for Hammershus bliver man aldrig helt færdig med.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *