Det smukke Bornholm

Igen i dag var jeg på cyklen, ud i det smukke Bornholm. Landevejene ligner sig selv, dog lå de badet i sol for tiden – og ikke, som ikke for så langt tid siden, hvor vi havde en del sne at slås med.

Men landskabet har taget en radikal forandring. Hvor der før var næsten golde marker, med søer, som ikke stod på noget kort over Bornholm, kan vi i dag se frodige knald gule rapsmarker bølge sig i vinden. Andre steder ser vi de grønne marker, og hvor der før var søer, ser vi nu nogle tørre bare pletter.

Solen bager varmt midt på Bornholm. Men når man nærmer sig kysterne, kan man tydelig mærke den endnu kolde vind, der blæser ude fra Østersøen.

Tørt
Når jeg så lige står af cyklen, for lige at tage et billede af det smukke Bornholm, kan den tørre jord på markerne ikke skjules. Der er ved at blive rigtigt tørt flere steder, og hvis vi ikke snart får noget vand, vil det gå ud over afgrøderne på markerne.

På DMI’s hjemmeside er der ikke megen hjælp at hente i den retning. Lige så langt øjet rækker på deres femdøgns udsigt, er der ikke en dråbe vand at hente.

Det har vi før set, men nu ligger vi altså lige midt i Østersøen, og her kan der sagtens danne sig regnbyger i den varme vi i øjeblikket nyder godt af – så måske tager DMI fejl?

Folkemødet
Dette års Folkemøde er planlagt fra den 14. til den 17. juni.

På min tur forbi cirkuspladsen i Allinge, stod det kendte vartegn, Domen, endnu noget forladt på sin plads, men det varer ikke længe før det myldrer med mennesker på toppen af Bornholm.

Det smukke Bornholm
Når overskriften på dette indlæg er “Det smukke Bornholm”, så overdriver jeg på ingen måde – så bare på billedet nedenunder, så vil du give mig helt ret 🙂

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *