Livsfarlige huller i vejene

På mine cykelture rundt på Bornholm, kommer jeg tit ud for de mange irreterende huller i asfalten. Mange af hullerne er flere år gamle, og jeg undres over, hvorfor der ikke bliver gjort mere, for at få det ud bedret – for det kan nemt ende med dødelig udgang når uheldet rammer en cyklist.

Dødsfald
I Aarhus Stiftstidende kan man lige nu læse om en 58-årig motionscyklist, der deltog i motionscykelløbet “Danmarks Højeste Motionscykelløb”. Manden kom så alvorligt til skade – ved at ramme ned i et hul i asfalten – at han senere døde af sine kvæstelser.

Den omtalte mand, som var fra Horsens, kørte på den lange nedkørsel fra Yding Skovhøj ned mod Yding by. Jeg kender udmærket stedet, da jeg har kørt der mange gange. Når forholdene er til det, kan man meget nemt kommet op på 90 km/t. Dog anslog man den forulykkedes fart til at ligge omkring de 70 til 80 km/t – men når man så rammer et hul i vejen med den hastighed, vil det få fatale følger, hvilket det også gjorde.

Bornholm
Her på øen har vi også bakker, hvor farten nemt kan komme op på de samme hastigheder – og med alle de huller vi har i vejene, kunne uheldet lige så nemt have været sket her. Men der skal vel først “lig på bordet” før der bliver gjort noget?

Jeg har styrtet mange gange i min aktive tid som rytter, så jeg kører aldrig de hastigheder mere (i min alder) – men andre gør, og især under cykelløb!

Så få dog de veje lavet!

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *