Astana og Aru

Det lyder næsten, som jeg skrive på udenlandsk med den overskrift, men cykelsportfolk ved med det samme, at jeg nu skriver om professionel cykelsport. “Astana Pro Team” er et professionelt cykelhold, der er hjemmehørende i Kasakhstan. Holdet har den tidligere olympiske guldvinder, Aleksandr Vinokurov, som grundlægger af cykelholdet.

Astanas “toprytter”
Fabio Aru, en italiensk top cykelrytter, var tilknyttet Astana, men gik i slutningen af sidste år over til “Team Emirates”, hvilket Aleksandr Vinokurov bestemt ikke var tilfreds med, da skiftet kom som et lyn fra en klar himmel. Ingen i Astana vidste noget som helst om Fabio Aru’s planer.

Italieneren var hentet til Astana for at skaffe resultater til Astana Pro Team, men efter min mening havde Astana allerede en toprytter i danskeren Jacob Fuglsang.

Begge omtalte ryttere var udset til at være kaptajner i Tour de France 2017, men det var helt uden Aru’s samtykke. På et tidspunkt var Jacob Fuglsang gået alene i udbrud, hvorefter Aru kørte sin holdkammerat op – med hele toppen af tourfeltet på hjul. Det gør man bare ikke!

Astana Pro Team 2017
I år har Astana ikke en egentlig stjernerytter – når vi ser bort fra de danskere, som er i holdets stald, hvor flere af dem har udviklet sig til rene topryttere. Det har vist sig, at Astana, i dette forår 2018, har vundet langt mere, end nogen med forstand på cykling har kunnet forestille sig. For mig at se, så har rytterne, i den grad, udviklet sig i Aru’s fravær fra holdet. Det kan sætte tanker i gang, om det er en fordel at satse på enkelte navne, når så mange blomstrer op i mangel på samme.

Og Fabio Aru – ham har vi ikke hørt meget til i 2018.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *