Sjælland Rundt på cykel

Jeg har ævlet lidt om, at køre motionscykelløbet “Sjælland Rundt” i år, og selv om jeg er meget bevidst om min alder, så tror jeg, at jeg gør det. Der skal i hvert fald være en ret god undskyldning for, at jeg ikke stiller op.

Lidt historie
Nej, jeg har ikke altid cyklet, selv om det har været en stor del af mit liv. For – da jeg var kommet i C-klassen, tog jeg, af flere grunde, til udlandet.

Det blev til lidt over 5 år, inden jeg for alvor kom hjem igen. Jeg tog til Jylland, og et ½ år efter var jeg gift. Efter nogle år, begyndte jeg at løbetræne – og det blev til rigtig mange motionsløb, hvor der også sneg sig nogle lange løb ind i samlingen. Også nogle marathonløb blev gennemført.

Cyklen og marathon
Så kom jeg ud for en skade i foden, hvor jeg måtte cykeltræne for at holde formen. Efter skaden trænede jeg, i løbet af fire uger, mig op til endnu et marathon. Jeg fuldførte i en rimelig tid, men det gør jeg aldrig mere, for det var for voldsomt – kun fire uger, det er direkte dumt.

Men jeg havde været ude på cyklen – og så var jeg igen grebet af min gamle sport. Det blev til en tur ud til Slet ved Århus, hvor Niels Fredborg havde sin cykelforretning. Jeg købte en turracer, hvor Niels forsøgte at lokke mig til at køre på Århusbanen. Jeg ærgrer mig stadig over, at jeg takkede nej.

Men siden dengang er det blevet til rigtig mange motionscykelløb (bl.a. ti gange Årh-Kbh). Det er da senere også blevet plads til et par starter i Norge, hvor billedet th. er fra, da jeg kørte sammen med et cykelhold fra Nes, hvor min norske stamfar kommer fra.

Jeg var også lidt med i Odder Cycle Club, da den startede op i 1972 – efter Odder-drengen, Niels Fredborg, havde vundet OL-guld i München. Jeg var også med til at starte to motionscykelklubber op i Odder, så det var ikke bare for sjov skyld, at jeg havde taget min gamle sport op igen.

Bornholm
Efter vi bosatte os på Bornholm, er det også blevet til et par cykelløb i Bornholms Cycle Club – samt omkring 18 gange deltagelser i motionscykelløbet “Bornholm Rundt”.

Billedet tv. er faktisk fra Bornholm – 1961 – hvor jeg har Monark-cykelhuen på. Vi havde lige vundet over et udvalgt hold fra Bornholm i holdforfølgelsesløb – på en nu nedlagt cindersbane ved Rønne.

Men – jeg mangler stadig Sjælland Rundt på mit CV, og den tanke har jeg ikke kunnet slippe. For jeg er jo født på Sjælland, hvor jeg i mine unge dage kørte en masse cykelløb. Derfor.

Bornholm Rundt
Det er ikke mange billeder jeg har af Bornholm Rundt, men efter”Viking” har overtaget løbet, bliver der nu taget billeder af deltagerne efter løbet. Billedet er fra 2016, hvor jeg dengang kørte sammen med Grethe fra Klemensker.

Et mål med træningen
Jeg har det bedst, når jeg har et mål med min træning. Det giver mening. Derfor ser jeg frem til landevejene i år, for når der står 300 km på programmet for Sjælland Rundt, så klarer jeg mig ikke med kun fire ugers hård træning. Min alder er heller ikke den samme som dengang med det omtalte marathon 😉

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *